Kako nas kompanije varaju nudeći nam proizvode za mršanje

Kompanije objavljuju ukradene fotografije, ali se snalaze i sa programima za uređivanje fotografija, a puno toga zavisi i od poze u kojoj je osoba fotografisana
2 komentar(a)
jabuka, dijeta, Foto: Shutterstock
jabuka, dijeta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2014. 17:45h

Mnogo je reklama putem kojih oglašivači obećavaju mršavljenje koristeći se trikom s afotografijama prije i poslije tretmana, ali stručnjaci upozoravaju da su to ipak samo trikovi.

Iza fotografija osoba koje su smršale zahvaljujući određenom proizvodu krije se malo drugačija istina, piše Today. Tako su za primjer dali reklamu za čaj za mršavljenje Wu-Yi Source, koji ima priče ljudi koji su uspješno skinuli kilograme i fotografije za dokaz.

Žena koja je navodno pokušavala da smrša koristeći taj čaj i učestvovala u reklamiranju, Bruk Šadvel, kaže da je sve lažno. Tvrdi da čaj nikad nije pila ni probala te ne zna o kakvom se proizvodu radi. Šadvel kaže da je smršala, ali zdravom prehranom i vježbanjem. I tako je, ponosna na svoj uspjeh, slike prije i poslije mršavljenja objavila na svom blogu.

Fotografije su, dakle, ukradene, a njeno svjedočenje o efikasnosti čaja dodano.

Federal Trade Commission istražio je mnogobrojne slične slučajeve te zaključuje da je industrija proizvoda za mršanje prepuna trikova iako postoje i legitimne fotografije.

Uz krađu fotografija, proizvođači se snalaze sa programima za uređivanje fotografija, a puno toga zavisi i od poze u kojoj je osoba fotografisana.

Bonus video: