Poziv bio sa crnogorskog broja: Aerodrom bio blokiran zbog lažne dojave

Na cjelokupnom aerodromu obavljen je kompletan kontradiverzioni pregled
124 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2014. 19:05h

Zbog dojave o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi podgorički aerodrom bio je blokiran.

Policija je utvrdila je dojava bila lažna. Na cjelokupnom aerodromu obavljen je kompletan kontradiverzioni pregled. Policija je o navedenom slučaju obavijestila nadležnog tužioca.

Utvrđeno je da je poziv o lažnoj dojavi stigao sa crnogorskog broja, a traga se za osobom koja je obavila poziv, javlja TV Vijesti.

TV Vijesti, Svetlana Dokić

"Nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je da je dojava o postavljanju eksplozivne naprave na jednom od terminala Aerodroma bila lažna. Predhodno su pripadnici Sektora kriminalističe policije i Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, pripadnici Granične policije i Posebne jedinice u saradnji sa pripadnicima obezbjeđenja “Aerodroma“, izvršili detaljan pregled parking prostora ispred objekta, piste i kontrolu prtljaga putnika koji su čekali let za Rim", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je "Vijestima" rečeno iz Montenegro Airlinesa zbog dojave je bio odložen let na liniji Podgorica - Rim koji je bio planiran za 10.50 časova.

Avion na liniji Podgorica - Pariz 10 minuta ranije je poletio.

Direktor Aerodroma Dragan Milanović rekao je agenciji MINA da je vazdušna luka u Golubovcima bila zatvorena sat i po.

"U toku je priprema putnika za let za Rim, koji je trebalo da bude u deset sati i 50 minuta", kazao je ranije Milanović.

Galerija

Bonus video: