Adrović-Vulić kasno poslala dokaze da je Nuhodžić vrijeđao

Kusovac je kazala da joj je direktor rekao da će Adrović-Vulić, kada se vrati sa bolovanja, najvjerovatnije premjestiti na drugo mjesto
118 pregleda 0 komentar(a)
Kalina Adrović-Vulić, Foto: Vlado Otašević
Kalina Adrović-Vulić, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 04.03.2014. 10:29h

Sutkinja Osnovnog suda Lidija Mitrović za mjesec dana donijeće presudu u predmetu po tužbi portparolke Kaline Adrović-Vulić protiv Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) zbog mobinga.

U Osnovnom sudu završen je postupak po tužbi Vulićeve protiv ŽPCG, zbog "kontinuiranog zlostavljanja na radu, povrede prava ličnosti, favorizovanja drugih zaposlenih i svojevrsne stigmatizacije, diskriminacije kao trudnice, porodilje i majke djeteta sa posebnim potrebama".

Sutkinja je odbila da se kao dokaz uvrsti mejl prepiska između Rešada Nuhodžića, generalnog direktora Direktorata za željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomoćnika ministra, i Vulićeve. Mejl prepiska bila je dokaz da je pomoćnik ministra vrijeđao portparolku i nazivao je, između ostalog, “bukvom”.

"Odbija se da se u dokaznom postupku vrši uvid i čitaju mejl prepiske, jer su dostavljene neblagovremeno", kazala je Mitrović.

Punomoćnik Vulićeve, advokat Filip Jovović dostavio je prepisku sudu 26. novembra prošle godine.

Mitrović je juče, kao svjedoka, saslušala Teodoru Kusovac.

Kusovac je potvrdila da je u ŽPCG obavljala poslove prevodioca, ali i da je, dok je Vulić bila na bolovanju, obavljalja poslove portparola.

"Direktor (Milojica) Zindović mi je kazao da će Kalina, kada se vrati sa bolovanja, najvjerovatnije biti premještena na drugo radno mjesto, a da je planirao da ja nastavim da obavljam poslove portparola", rekla je Kusovac.

Dodala je da je tačno da je ona poslala saopštenje za javnost kada je bila željeznička nesreća u Mojkovcu po nalogu direktora Zindovića i da je zbog toga negodovala Vulićeva, jer je to bio njen posao kao portparolke.

"Ja sam obavijestila izvršnog direktora da ukoliko postoji nesporazum između Kaline i kompanije, ili izvršnog direktora, da nijesam smetnja svemu tome", kazala je Kusovac, koja je prije nekoliko mjeseci dala otkaz u ŽPCG.

Vulićeva je juče zaplakala prilikom svjedočenja sekretara ŽPCG Ljubice Marković.

Ona se uznemirila kada je Marković rekla da je Zindović imenovao Vulićevu za člana tima koji se bavio realizacijom projekta usaglašavanja propisa sa Zakonom o željeznici i Zakonom o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju i da joj je na osnovu toga uvećana plata za 30 odsto.

Vulićeva je tvrdila da nikada nije obaviještena da je član takvog tima i da nije radila taj posao.

Bonus video: