"Kao u filmovima"

Bar: Uhapšeni zbog sumnje da su ukrali 1.200 eura iz poslovnice „M-tela”

Petrović i Bajramović, stari znanci policije, sa lisicama na rukama do 20.50 časova bili su u zgradi policije
196 pregleda 0 komentar(a)
M-tel, BAr, Foto: Radimir Petrić
M-tel, BAr, Foto: Radimir Petrić
Ažurirano: 28.03.2019. 08:34h

Barani Jagoš Petrović i Maljo Bajramović, uhapšeni su zbog sumnje da su večeras počinili razbojništvo u poslovnici „M-tela” u Baru.

Policija ih sumnjiči da su iz poslovnice „M-tela” kod zgrade „Tri kule”, večeras oko 19.30 časova oteli oko 1.200 eura. Uhapšeni su nepuna dva sata nakon toga, što je najbrže policijsko rješavanje pljačke u Baru u posljednje dvije godine.

Petrović i Bajramović, stari znanci policije, sa lisicama na rukama do 20.50 časova bili su u zgradi policije.

Sagovornik „Vijesti” blizak istrazi kazao je sinoć da je u poslovnicu, maskiran i naoružan ušao Bajramović.

„Prijeteći pištoljem oteo je od prodavačice pazar, oko 1.200 eura. Od kupca koji se zadesio u radnji, oteo je torbicu sa dokumentima i novčanikom. Prilikom izlaska, ispalio je hitac u vazduh, a zatim pobjegao niz bulever ka semaforima kod zgrade Opštine. Petrović mu je čuvao stražu”, ispričao je izvor „Vijesti”.

Službenici „M-tela”, zbog šoka koji je doživjela ukazana je pomoć.

Radnik obližnje prodavnice ispričao je „Vijestima” da je čuo pucanj, a zatim su svi istrčali iz radnje.

„Vidjeli smo jednu osobu sa kapuljačom preko glave i ruksakom na leđima, koja je bježala u tamu, niz bulevar”, ispričao je on. Dodao je da su policajci i hitna pomoć došli veoma brzo.

Barski inspektori, podijeljeni u nekoliko ekipa, krenuli su u potjeru u dva pravca - jedan prema Makedonskom naselju, gdje je odmah uhapšen Petrović, a drugi prema Starom Baru, gdje živi Bajramović.

Očevidac policijske akcije u Starom Baru ispričao je da je „dojurilo nekoliko policijskih automobila sa upaljenim rotacijama”.

„Bilo je kao u filmovima - počela je jurnjava i čulo se 'stoj policija'”, ispričao je on.

Iz krugova bliskih istrazi „Vijestima” je rečeno da su policajci sinoć kod uhapšenih pronašli novac, pištolj kalibra 6,3 5mm i garderobu koju su obojica presvukli nakon pljačke i odložili u ruksak.