Cetinje: Krivična prijava zbog sumnje da je napao policajca na dužnosti

B.G. se sumnjiči da je tokom pretresa fizički napao policajca R.N. udarivši ga u bradu
61 pregleda 15 komentar(a)
Cetinje, Foto: Www.skyscrapercity.com
Cetinje, Foto: Www.skyscrapercity.com
Ažurirano: 04.03.2014. 07:35h

Protiv Cetinjanina Borislava Glendže (32), policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Glendža je osumnjičen da je 1. marta, dok su službenici cetinjske policije pretresali kuću Duška Glendže (54), napao policajca R. N. i udario ga u predjelu brade.

Policajci su tog dana, u večernjim časovima, dobili informaciju da se iz kuće Duška Glendže čuju pucnji, nakon čega su od sudije za istragu dobili naredbu za pretres.

"Oko 23.30 časova pristupili su pretresu kuće, gdje su po dolasku utvrdili da se u njoj nalazi više lice radi porodične proslave. Pretresom kuće pronađeno je i oduzeto 160 komada municije nepoznatog kalibra. Sumnja se da je B. G., prilikom pretresa porodične kuće D. G., fizički napao policijskog službenika R. N., zadavši mu udarac u predjelu brade", piše u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su Branislav i Duško Glendža nakon toga privedeni i da je od njih uzet izjava.

"Sa sadržinom izjava je upoznat tužilac. Lica su, nakon uzimanja izjava, po nalogu tužioca puštena. Krivična prijava protiv B. G. podnijeta je u redovnom postupku. Oduzeta municija, kao i 72 čaure koje su pronađene u dvorištu kuće D. G., su upućene u Forenzički centar radi vještačenja, nakon kojih će se tužilac, s tim u vezi, naknadno izjasniti o kvalifikaciji", saopšteno je iz policije.

U kući Duška Glendže cetinjska policija je i 24. januara oduzela arsenal oružja.

Pretresom njegovih dviju kuća inspektori su tada pronašli i oduzeli dvanaest pušaka, jedan revolver i 1.296 komada municije različitog kalibra. Inspektori su i tada, na osnovu naredbe suda, pretresli Glendžinu kuću, a protiv njega podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: