Milivojević ispao iz stroja, Budvani bez primača servisa

Međutim, peh je zadesio Milivojevića, koji se, sasvim neočekivano, našao van stroja zbog jedne hirurške intervencije, zbog koje će pauzirati određeno vrijeme
0 komentar(a)
Aleksandar Milivojević, Foto: Cev.lu
Aleksandar Milivojević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.03.2014. 10:33h

Po završetku Lige šampiona, s obzirom da, realno, nijesu imali potrebu da kompletan tim drže na okupu za završnicu na domaćoj sceni, u Budvanskoj rivijeri su odlučili da na pozajmicu puste dva primača startera, Marka Bojića (otišao u tursku Ziratbanku) i Vojina Ćaćića (Ren, Francuska).

Otišao je i prvi korektor Miloš Ćulafić (prije toga i Aleksandar Minić), ali je on imao dogovor sa Budvanima samo za dvomeč sa Belogorjem, u osmini finala Lige šampiona.

Plan je bio da do kraja sezone prijem servisa, pored Aleksandra Milivojevića i libera Ivana Rašovića, pokrije i korektor Slobodan Bojić, a da na korekciji, kao i u drugoj polovini prošle sezone, zaigra srednji bloker Luka Šuljagić.

Međutim, peh je zadesio Milivojevića, koji se, sasvim neočekivano, našao van stroja zbog jedne hirurške intervencije, zbog koje će pauzirati određeno vrijeme.

“Sada sam pod antibioticima i na infuziji do srijede, pa u ponedjeljak idem na kontrolu. Mislim da će to malo potrajati, jer je rana duboka. Dok ne zaraste, ovo ne smijem nista da radim, a to je između 10 i 15 dana, pa čak i mjesec su mi doktori rekli. Ja se, međutim, nadam da neće toliko dugo trajati", rekao je "Vijestima" Milivojević, koji je na dva posljednja kontrolna meča protiv Mladost Marine iz Kaštel Lukšića bio ponajbolji pojedinac.

Ako se oporavak Milivojevića oduži, eto muke za trenera Predraga Ćorluku koji će do kraja sezone voditi ekipu. Bez Milivojevića, Budvani nemaju više nijednog pravog primača seniorskom timu, pa osim prekomandovanog Slobodana Bojića moraju da izmisle još jednog primača.

Dvije su sada opcije – prva da na prijemu zaigra libero Rašović, a da se na mjestu libera nađe mladi Ljubomir Popović koji se još nije potpuno oporavio od teške povrede. Druga je da šansu na prijemu dobije junior Miloš Pavlović.

Ostaje da se vidi koliko će mladi tim Budućnosti uspjeti da iskoristi ovu situaciju u redovima “vječitog rivala”, i završnicu učini neizvjesnijom od očekivanog.

Sreća po Budvane, u ovoj situaciji, je da i Budućnost ove sezone ima silne (finansijske) probleme, da nije igrala Balkansku ligu, pa nema ni ritam utakmica (izuzev nekoliko kontrolnih mečeva sa albanskim timovima).

Prvi odgovor na odnos snaga stići će između 14. i 16. marta, kada se igra finalni turnir Kupa…

Bonus video: