Tivat: Otvorena galerija bokeljskog umjetnika Ivice Aranđusa

Aranđus je kazao da mu je želja da sa galerijom "Artus" obogatu lokalnu kulturnu scenu. Njegova galerija će pored djela savremene umjetnosti, nuditi i antikvitete
98 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Aranđus, Foto: Siniša Luković
Ivica Aranđus, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.03.2014. 10:29h

Poznati bokeljski umjetnik Ivica Aranđus, akademski slikar koji već skoro 20 godina živi i stvara na relaciji između Tivta i Diseldorfa, sinoć je na Trgu od kulture u Tivtu, otvorio svoju umjetničku galeriju “Artus”.

Galerija je smještena u prostoru blizu kompleksa srednjevjekovnog ljetnjikovca “Buća-Luković” u kome je muzej, kamerna scena i galerija Centra za kulturu Tivat te ljetnje pozornice, čime je upotpunjen taj umjetničko-kulturni kutak Tivta.

To su svojim prisustvom na otvaranju “Artusa” potvrdili tivatski slikari Momčilo Macanović i Ljubo Popadić, te brojni drugi gosti iz umjetničkog miljea i javnog života Boke i Crne Gore.

Aranđus je kazao da mu je želja da sa galerijom "Artus" obogatu lokalnu kulturnu scenu, a njegova galerija gajiće specifičan pristup jer će pored djela savremene umjetnosti, nuditi i antikvitete.

Posebno interesantno je što će se ovdje moći vidjeti i kupiti i slike koje datiraju čak iz prve polovine 18. vijeka.

"U zadnje vrijeme duže sam ovdje nego u Dizeldorfu. Odlučio sam kad sam već u Tivtu ovdje otvorim galeriju koja bi predstavljala savremenu i klasičnu umjetnost , stare umjetnike i antikvitete. Da napravim sudar modernog i klasike", kazao je Aranđus, ističući da premijernu postavku “Artusa” čine djela njemačkog slikara Bekera, ikone, radovi švajcarskih i italijanskih umjetnika iz 17. i 18. vijeka, te nekoliko Aranđusovih slika koji predstavljaju modernu.

Aranđus je naglasio da će “Artus” raditi po posebnom izlagačkom konceptu, sa bogatim ikonstatno mijenjajućim postavkama.

Bonus video: