Veljović da posvjedoči da li je Bušković zaista nevin

Na pitanje Lakić da li zna da je Bušković pravosnažno osuđen za napad na novinarku, Veljović je kazao da ne zna
108 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2014. 15:58h

Podgorički advokat Mirko Bogićević predložio je da se u nastavku suđenja okrivljenima za davanje lažnog alibija Ivanu Buškoviću, osuđenom za napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, kao svjedok sasluša bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Bogićević je branilac Nikole Buškovića, jednog od okrivljenih i rođenog brata Ivana Buškovića.

On je od sutkinje Nade Rabrenović zatražio da odobri saslušanje Veljovića, zbog njegove izjave u Osnovnom sudu krajem septembra prošle godine, kada je kazao da su mu starješine, koje su vodile istragu, saopštile da je Ivan Bušković nevin u zatvoru.

Veljović je to rekao pred sutkinjom Larisom Mijušković Stamatović u predmetu koji se vodi protiv njegovog bivšeg šefa obezbjeđenja Milenka Miće Rabrenovića, zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke "Vijesti".

"Od starješina koje su vodile istragu, kojima ne mogu da saopštim imena, čuo sam da je Bušković nevin u zatvoru. Rekli su mi: ’Žao nam je što smo nevinog čovjeka poslali u zatvor”, rekao je tada Veljović.

Okrivljeni su za davanje lažnog alibija Ivanu Buškoviću

Na pitanje novinarke Lakić da li zna da je Bušković pravosnažno osuđen za napad na nju, kazao je da ne zna.

Nikola Bušković i njegovi drugovi Dragoslav Perazić, Ivan Siništaj, Borko Čađenović, Branko Bašović i Simo Đurović okrivljeni su za davanje lažnog alibija Ivanu Buškoviću.

Prema optužnom predlogu zamjenika osnovnog tužioca Miloša Šoškića, oni su 28. maja 2012. godine, kao svjedoci u krivičnom postupku, dali lažni iskaz pred sudom i svjdočili da je tada okrivljeni Ivan Bušković 7. marta 2012. godine u vremenu od 21 do 22 časa sa njima igrao fudbal na terenu koji se nalazi u Manastirskoj ulici u Podgorici.

"Pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Podgorici 20. jula 2012. godine utvrđeno je da se osuđeni Ivan Bušković u tom vremenskom periodu nije nalazio na mjestu na kojem su okrivljeni tvrdili da je bio, već da se nalazio na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog, gdje je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu Olivere Lakić", piše u optužnom predlogu.

Advokat Bogićević, osim saslušanja Veljovića, tražio je da sutkinja Rabrenović odobri i saslušanje Olivere Lakić, ali i policajaca koji su bili prisutni u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica kada je Lakić prepoznala Buškovića, kao napadača na nju. Okrivljeni su saslušani na glavnoj raspravi održanoj 19. februara.

Oni su pred sutkinjom Rabrenović ponovili da je Ivan Bušković u vrijeme kada je napadnuta Lakić igrao fudbal sa njima.

Rabrenović će na sljedećem ročištu 2. aprila odlučiti da li će prihvatiti predlog o saslušanjima advokata Bogićevića.

Sutkinja Željka Jovović 20. jula 2012. godine osudila je Ivana Buškovića na devet mjeseci zatvora zbog napada na novinarku “Vijesti” Lakić.

Galerija

Bonus video: