Halilović: Nemam veze sa švercom droge, sve mi je namjestila BIA

“U životu nisam vidio ni 15 miligrama droge, a ne 15 kilograma kokaina” , rekao je Halilović na suđenju
450 pregleda 4 komentar(a)
Mirsad Halilović, Foto: Jadranka Ćetković
Mirsad Halilović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.02.2014. 10:34h

Bjelopoljac Mirsad Halilović zvani Đedo, kazao je da nema nikakve veze sa švercom droge, objašnjavajući da iza optužnice protiv njega stoji “srpska BIA i druge organizacije”.

On je to rekao u bjelopoljskom Višem sudu, gdje mu se sudi zbog otpužbe da je u periodu od aprila do oktobra 2012. godine, zajedno sa Zoranom Jovanovićem iz Beograda, organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila kupovinom i prodajom droge u Srbiji i Holandiji.

"Možete sada da pričate i stavljate mi na teret šta hoćete, ovo je sistem napravio. Iza optužnice stoji srpska BIA i druge organizacije, koje su se natovarile na vrat Zoranu Jovanoviću zvanom Zigi, koji takođe nema nikakve veze sa kriminalnim organizacijama", kazao je on pred specijalizovanim vijećem sudije Vukomira Boškovića.

Dodao je da od svih optuženih poznaje jedino Jovanovića i njegovu djevojku Aleksandru.

"Pa ja u životu nisam vidio ni 15 miligrama droge, a ne 15 kilograma kokaina, koliko pominjete", kazao je Halilović.

Kazao je da je njegov boravak u Holandiji bio “ekonomske prirode” i da se tamo bavio preprodajom automobila.

Njegov advokat Stanko Jelić, zatražio je ukidanje pritvora, o čemu će sud odlučiti naknadno.

Prema otužnici, Halilović je sa Jovanovićem, protiv koga je pokrenut postupak u Srbiji, organizovao kriminalnu organizaciju zbog šverca droge.

Trgovinu su, kako piše, obavljali u međunarodnim razmjerama, prema unaprijed utvrđenim zadacima... Jovanovićeva djevojka Aleksandra Desnica, protiv koje je takođe pokrenut postupak u Srbiji, bila je posrednik u kupovini i preprodaji droge.

Osim njih, u istoj akciji uslijedila su i brojna hapšenja u Bosni i Hercegovini.

“Grupa je prokrijumčarila nekoliko desetina kilograma kokaina i vršila uličnu prodaju na tlu Holandije. Djelujući u okviru kriminalne organizacije Halilović je u oktobru u Roterdamu, poslije dogovora sa Jovanovićem, od NN lica kupio 15 kilograma kokaina, koju su u nekoliko navrata prodali drugim osobama”, piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja 27. marta.

Bonus video: