Suđenje po tužbi Zorana Bećirovića: Platiće mu kad otvori račun

Šćepanović je negirala da je ikada bilo kome od rukovodilaca iz kompanije u kešu isplaćen dio zarade
138 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.02.2014. 19:16h

Šefica računovodstva kompanije Bepler Džejkobson Montenegro Bosa Šćepanović, saopštila je juče da je Zoranu- Ćoću Bećiroviću obračunata svaka plata od kraja aprila 2011. godine, ali da mu nisu uplaćivane jer nije otvorio žiro- račun.

Šćepanović je to kazala u nastavku postupka pokrenutom po protivtužbi Bećirovića protiv te kompanije.

U kolašinskom Osnovnom sudu, ona je objasnila da Bećirović kompaniji nikada nije dostavio radnu knjižicu i broj tekućeg računa: “Obračun zarada se mora obaviti, bez obzira postoji li ugovor o radu. Ja sam to učinila na osnovu kolektivnog ugovora i po najvišem koeficijentu, predviđenim tim aktom za menadžement. Firma ne može otvarati žiro-račun za zaposlenog, već je to njegova obaveza. Kad to učini, novac će mu biti uplaćen”, rekla je Šćepanović.

Bećirović od tog preduzeća traži 260.600 eura na ime naknade za zarade i smještaj, koje je, kako tvrdi, kao izvršni direktor trebalo da dobije. Osim toga, tužilac je naveo da nikada sa preduzećem nije sklopio ugovor o radu.

Odgovarajući na pitanja advokata Branka Čolovića, Šćepanović je kazala da je tačno da se nekim rukovodiocima preduzeća plaćaju i troškovi smještaja, ali je to “regulisano posebnim ugovorima”: “Mada to nije u opisu mog posla, Bećiroviću sam pomenula kada je postao izvršni direktor, da treba da donese radnu knjižicu i broj tekućeg računa”, kazala je svjedokinja.

Šćepanović je negirala da je ikada bilo kome od rukovodilaca iz kompanije u kešu isplaćen dio zarade.

Advokat Ćolović predao je sudu mejl korespondenciju između Aleksandra Tomovića, bivšeg rukovodioca firme i finansijskog direktora Mihaila Peskova.

On tvrdi da ta prepisaka, kao i kopije elektronske komunikacije između bivših izvršnih direktora Dragana Bećirovića i Đorđija Pajovića sa suvlasnicima firme Igorom Lazurenkom i Zoranom Bećirovićem, dokazuje da su pojedini plate primali i u kešu.

Između Beplera i Bećirovića vodi se još jedan spor u istom sudu. To preduzeće tužilo je izvršnog direktora jer je, navodno, omogućio neovlašćeno korišćenje kapaciteta u hotelima za više lica, čime je preduzeće oštetio za 60.000 eura.

Bonus video: