Finalni turnir Svjetske lige u Firenci

Finalni turnir odigraće se od 16. do 20. jula, a na njemu će igrati šest reprezentacija -
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2014. 20:49h

Finalni turnir ovogodišnje, jubilarne 25. Svjetske lige u odbojci biće u održan u italijanskoj Firenci, saopštila je danas Svjetska odbojkaška federacija.

Finalni turnir odigraće se od 16. do 20. jula, a na njemu će igrati šest reprezentacija - Italija, kao organizator, po dvije ekipe iz A i B grupe (prva divizija), kao i pobjednik finalnog turnira druge divizije.

Finalni turnir druge divizije odigraće se od 4. do 6. jula u Sidneju, uz učešće pobjednika grupa C, D i E. Finalni turnir treće divizije odigraće se od 27. – 29. Juna u bursi, u Turskoj, uz učešće pobjednika F grupe i dvije prvoplasirane selekcije iz grupe G.

U elitnoj diviziji Svjetske lige, u grupi A, igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran, a u grupi B Srbija, Rusija, SAD i Bugarska.

U drugoj diviziji, u grupi C igraće Belgija, Kanada, Australija i Finska, u grupi D Argentina, Njemačka, Francuska i Japan i u grupi E Holandija, Koreja, Portugalija i Češka.

Najzad, u trećoj diviziji, u grupi F igraće Tunis, Turska, Kuba i Meksiko, a u grupi G Kina, Portoriko, Španija i Slovačka.

Po završetku interkontinentalnog dijela takmičenja, ekipa sa najlošijim učinkom ispada iz prve divizije. Ukoliko pobjednik finalnog turnira druge divizije ne ispunjava uslove FIVB za takmičenje u prvoj diviziji, odluku o osmoj ekipi u prvoj diviziji donosi FIVB, sa mogućnošću da reprezentacija sa najlošijim učinkom ostane u prvoj diviziji.

Bonus video: