Policija uhapsila osumnjičene za 10 razbojništava u Podgorici

Policija zbog razbojništava uhapsila M.S. (18) M.V. (19), L.V. (18) i B.P (34) svi iz Podgorice
80 pregleda 12 komentar(a)
pljačkaš, Foto: Upravapolicije.com
pljačkaš, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 28.02.2014. 08:46h

Podgorička policija je saopštila da je od 14 krivičnih djela počinjenih u februaru rasvijetlila 10.

Zbog sumnje da je počinio četiri razbojništva, od kojih jedno u pokušaju, policija je uhapsila M.S. (18) iz Podgorice.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.S, 21. januara oko 19.40 časova, u kladionici "Lob", u ulici Serdara Jola Piletića, maskiran fantomkom i uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio 100 eura pazara. Sumnja se da je M.S, 2. februara oko 20 časova, u kladionici "Olimp", maskiran i uz prijetnju pištoljem, dok je jedno lice za kojim se traga čuvalo stražu u blizini, od radnice otuđio 235 eura pazara", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je M.S, četiri dana kasnije, oko 23 časa, uz prijetnju pištoljem i sa fantomkom na glavi, od radnice kladionice "Meridijan", u Bulevaru Ivana Crnojevića, pokušao da otuđi novac, u čemu nije uspio jer ga nije pronašao u fioci naplatnog pulta.

Osumnjičeni M.S, M.V. i L.V. su uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici

Osumnjičenom M.S. se, osim ova četiri djela, kako se navodi, krivičnom prijavom na teret stavlja i krivično djelo iznuda u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom krađa, koje je, kako se sumnja, počinio zajedno sa M.V. (19) i L.V. (18) iz Podgorice.

"Sumnja se da su ova tri lica, 25. februara oko 17 časova, došla u prodavnicu "Stup", vlasništvo R.S, u Piperskoj ulici u Podgorici. Oni su, kako se sumnja, od radnica zahtijevali da pozovu vlasnika R.S. na telefon, kojem su u telefonskom razgovoru uputili prijetnje po život i tijelo i po njegovu imovinu, ukoliko im, kako su kazali, ne preda novac u iznosu od 1.000 eura. Kad je R.S. odbio da to uradi, oni su, sumnja se, iz naplatnog pulta prodavnice otuđili 180 eura pazara, kao i izvjesnu količinu cigareta, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta".

Osumnjičeni su uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Identifikovan i osumnjičeni za pljačku marketa

Policija je 25. februara uhapsila i B.P. (34) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je zajedno sa državljaninom Srbije, S.S. (32) iz Pančeva, uhapšenim prije pet dana, počinio tri razbojništva, od kojih jedno u pokušaju.

S.S. se sumnjiči da je sam počinio još jedno razbojništvo u apoteci "Meditas" odakle je otuđio oko 400 eura.

"Osnovano se sumnja da je B.P. zajedno sa S.S, razbojništva počinio u Podgorici, u periodu od 1. do 4. februara na štetu marketa "Merkator – Roda" i "Integro", dok je razbojništvo u pokušaju, zajedno sa pomenutim licem, počinio na štetu marketa "Daka trade". Sumnja se da je B.P, maskiran i uz prijetnju pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je startni, zajedno sa S.S. od radnika ovih objekata otuđio novac u iznosu od oko 700 eura, dok u jednom slučaju nisu uspjeli da od radnice marketa otuđe registar kasu sa novcem.", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni B.P. je, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Bonus video: