Šaranović i Koljenšić na slobodi

Šaranović i Koljenšić nalazili su se u ekstradicionom pritvoru u Spužu od kraja jula 2013. godine
15 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Vesko Belojević
Slobodan Šaranović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.02.2014. 15:30h

Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića, pušteni su iz zatvora u Spužu nakon što im je ukinut ekstradicioni pritvor.

Apelacioni sud je juče potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen zahtjev za izručenje Srbiji, koje tamošnji pravosudni organi sumnjiče da su organizovali ubistvo brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Šaranović i Koljenšić nalazili su se u ekstradicionom pritvoru u Spužu od kraja jula 2013. godine kada su uhapšeni zbog sumnje da su sa Beograđaninom Milošem Delibašićem organizovali i izveli ubistvo Bojovića.

U nalogu za sprovođenje istrage ubistva Nikole Bojovića 29. aprila 2013. godine, piše da srpski tužilac sumnja da je Šaranović tu likvidaciju organizovao zbog uvjerenja da je Luka direktni nalogodavac i organizator ubistva njegovog brata Branislava Šaranovića 2009. godine. Navodi se da je Šaranović sa umišljajem podstrekao Miloša Delibašića da organizuju ubistvo. Oni su, piše, napravili plan sa više osoba i podstrekli NN lice zvano Pit Bul da u Crnoj Gori za novčanu naknadu u iznosu od 15.000 do 20.000 eura izvrši ubistvo.

Srpski državljanin Saša Cvetanović, koji se u nalogu za sprovođenje istrage ubistva Bojovića pominje kao Pit Bul, izručen je Srbiji.

Bonus video: