Odbijena tužba službenice Komercijalne banke, ona se pita otkud svjedoci iz Prve banke

Frabris je tražila presudu kojom se utvrđuje da je Komercijalna banka diskriminisala
122 pregleda 1 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.02.2014. 19:04h

Osnovni sud u Podgorici je nakon dugog sudskog postupka u potpunosti odbio kao neosnovan tužbeni zahtjev službenice Komercijalne banke Leposave Fabris protiv te banke, radi mobinga.

Fabris, sa druge strane, kaže da nije u pitanju pravosnažna presuda te najavljuje da će se o tome izjasniti Viši sud.

Iz Komercijalne banke su naveli da su početkom 2012.godine kroz medije eksponirani zbog tužbe Fabris ali da nijesu htjeli da se o tome oglašavaju, dok se ne okonča sudski postupak.

"Kroz iskaze svjedoka i dokazni materijal pokazalo se da prije ima mjesta GNIBOM-u kao opozitu MOBING-a, jer je po ocjeni Suda, preovlađujući broj saslušanih nepristrasnih svjedoka u svojim iskazima potencirao ne samo da nije bilo mobinga prema tužilji, već naprotiv da su oni – svjedoci bili žrtve mobinga i zlostavljanja od strane tužilje", navodi se u saopštenju Komercijalne banke, dodajući da gaje koncept "modernog korporativnog upravljanja, stalno razvija sistem interne kontrole, planiranja i motivisanja zaposlenih, sa posebnim naglaskom na etičke vrijednosti, dobre međuljudske odnose i brigu za uposlene".

Službenica banke tvrdi da je zlostavljana nakon što je ukazala na transakcije >>>

Fabris je u posebnoj izjavi "Vijestima" kazala da su se na suđenju pojavili i svjedoci iz Prve banke, koji joj, kako je navela, nikada nijesu bili pretpostavljeni.

"Šta je sa nepravilnostima na koje sam ukazala a koje su potvrdili i interna revizija i kontola Centralne banke", pitala je Fabris.

Frabris je tužbom tražila da sud donese presudu kojom se utvrđuje da je Komercijalna banka AD Budva "sistematski i u dužem periodu diskriminatorski postupala" prema njoj, zlostavljajući je na radnom mjestu, te omalovažavanjem vrijeđali njeno dostojanstvo, ugled lični i profesionalni integritet, "što je izazvalo štetne posljedice po njeno zdravstveno stanje i ugrozilo profesionalnu budućnost".

Tužbom je predloženo da sud zabrani radnje od kojih prijeti diskriminacija, kao i ponavljanje diskriminacije - mobinga od strane tužene Komercijalne banke prema Fabris.

Bonus video: