ŠAHOVSKI SAVEZ

Aković zamijenio Šakotića na mjestu predsjednika

UO ŠSCG prihvatio je ostavku predsjednika Vladimira Šakotića i za čelnog čovjeka tog Saveza imenovao Lazara Akovića
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 08:31h

Upravni odbor Šahovskog saveza Crne Gore prihvatio je ostavku predsjednika Vladimira šakotića i jednoglasno je za čelnog čovjeka tog Saveza imenovao Lazara Akovića. Aković je bio potpredsjednik a potom i selektor ŠSCG.

U ŠSCG mjesecima već traju nesuglasice oko načina organizacije dva evropska prvenstva za mlade u Budvi, jer je 11 klubova optuživalo rukovodstvo za finansijske malverzacije kojim je novac umjesto na račun Saveza, išao nevladinim organizacijama Potez i Centar za razvoj šaha.

Šakotić je u ostavci Upravnom odboru naveo:

"Donio sam odluku da podnesem neopozivu ostavku na sve funkcije u Šahovskom savezu Crne Gore. Zahvalan sam Vam na podršci koju ste mi dali tokom prethodne sjednice Upravnog odbora, a takođe i na Vašem dosadašnjem doprinosu u radu Saveza. Procijenio sam da bi se mojim ostankom na mjestu predsjenika ŠSCG situacija dodatno komplikovala, a kriza i dalje produbljivala i da bi gubitnik u toj situaciji bio Šahovski savez Crne Gore.

Budućem rukovodstvu Šahovskog saveza Crne Gore želim uspješan rad", navodi se u ostavci Šakotića.

Klubovi su 21. februara od Saveza tražili vanrednu Skupštinu.

„Pošto redovno zasjedanje Skupštine nije održano 9. februara, iako je bilo najavljeno, zahtijevamo da se u cilju normalizacije odnosa u Savezu i rješavanju problema koji sprečavaju funkcionisanje zakaže vanredno zasjedanje najkasnije do 23. marta”.

„Tražimo da se svim klubovima do 10. marta dostavi sljedeća dokumentacija: Zapisnik sa vanredne skupštine iz oktobra prošle godine, detaljni finansijski izvještaj Evropskog prvenstva za mlade i Evropskog prvenstva za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu, ugovore ŠSCG sa Evropskom federacijom i nevladinim organizacijama Potez i Centar za razvoj šaha, finansijske izvještaje o seminarima za FIDE sudije, međunarodne organizatore i trenere, te ugovore sa HTP Budvanska rivijera i Mediteranski sportski centar, te sponzorske ugovore sa operaterom mobilne telefonije M:tel i druge sponzorske ugovore”, stoji u zahtjevu klubova.

Vanredno zasjedanje zahtijevaju sljedeći klubovi: Budućnost, Bemaks, Bijela, 7. oktobar, Dijagonale, Zora, Kotor, Mimoza, Omladinac, Rumija i Herceg Novi.