Maloljetnik pomagao ubicama Agovića?

Ubice su kod Agovića pronašle 2.400 eura, ali nijesu ulazili u kuću, gdje je policija našla još 18.000, tvrdi izvor “Vijesti” iz policije
566 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2014. 15:27h

Beranska policija brzo je ušla u trag i uhapsila Veska Agovića i Alena Piljevića, osumnjičene da su 22. februara u petnjičkom selu Gornja Vrbica, svirepo ubili Meha Agovića (38).

Nakon ispitivanja u policiji, uz materijalne dokaze, predati su višem državnom tužiocu u Bijelom Polju. Njih je saslušala sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac, koja im je odredila jednomjesečni pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Vesko Agović kazao je da nije udarao rođaka, ali da jeste uzeo torbu i kesu od pokojnika. Piljević je priznao da je držalom od sjekire udarao Meha.

Prema informacijama iz policije, ubice su imale i pomagača - maloljetnika koji ih je putem telefona obavještavao o kretanju ubijenog.

"Vesko Piljević je oženjen i živio je u Beranama, u Ulici 8. crnogorske. Tamo smo ga i pronašli. Piljević je uhapšen kod jednog druga u gradskom naselju Šaćina Bara. Vrlo brzo su, poslije unakrsnog ispitivanja, priznali zločin“

Oni su potom, prema istom izvoru, tijelo gurnuli pored puta, ali se ono zakačilo za drvo:

"Ubice su potom sišle, pa iako je Meho još davao znake života, jednostavno su ga gurnuli niz potok i ostavili da umre".

Policija je od subote popodne, od kada je Meho prestao da se javlja na telefon, počela potragu.

"Nekoliko dana prije toga viđen je u Beranama, u bolnici, pa smo provjeravali da nije zadržan na liječenju. Onda su nam mještani u ponedjeljak popodne dojavili da je jedna djevojčica, vraćajući se iz škole, naišla na leš", rekao je taj policajac.

Tijelo Agovića pronađeno je samo kilometar od trošne kuće u kojoj je živio. Meho je važio za čestitog i vrijednog mještanina Bihora. Nakon smrti roditelja živio je sam i izdržavao se isključivo od toga što je pomagao seoskim poštarima da raznose pošiljke do najudaljenijih kuća.

"Često je skupljao račune gastarbajtera, za struju, vodu i ostale režijske troškove. Uredno je vodio dokumentaciju i kada bi dolazili, oni su ga čašćavali. Na taj način Meho je, živeći skromno, skupio značajnu količinu novca, od čega je jedan dio nosio sa sobom. Ubice su to očigledno znale, tako da su kod njega našli 2.400, ali nijesu ulazili u kuću, gdje je policija pronašla 18.000", ispričao je izvor iz policije.

Veliki pritisak na policiju učinili su stanovnici čitavog Bihora, među kojima je Meho bio omiljen. To je već u utorak u kasnim satima rezultiralo hapšenjem njegovog prezimenjaka i rođaka Veska, kao i Alena Piljevića.

Meho Agović

"Vesko Piljević je oženjen i živio je u Beranama, u Ulici 8. crnogorske. Tamo smo ga i pronašli. Piljević je uhapšen kod jednog druga u gradskom naselju Šaćina Bara. Vrlo brzo su, poslije unakrsnog ispitivanja, priznali zločin“, kazao je policijski službenik.

Prema njegovim riječima, uhapšeni su odranije poznati policiji i mogli bi se dovesti u vezu sa nizom oružanih pljački i provala zlatara i kladionica u Beranama.

U Beranama, kao i u čitavom petnjičkom kraju, juče je vladala nevjerica da su mladići, koji su bili poznati sa beranskih pločnika, bili u stanju da hladnokrvno počine nečuveni zločin.

Galerija

Bonus video: