Prihvaćena 102 rada iz 25 država

Na međunarodnoj konferenciji će biti prezentovana 102 rada autora iz oblasti sporta
57 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2014. 12:12h

U Podgorici će se od 3. do 6. aprila 2014. godine održati 11. međunarodna konferencija o transformacionim procesima u sportu "Sportska dostignuća" i 10. kongres Crnogorske sportske akademije (CSA). Konferencija će se odvijati u nekoliko sekcija, koje će obuhvatiti prirodne, društveno-humanističke i medicinske aspekte savremenog sporta.

"Prijava radova završena je još 15. januara, a recenzenti su od velikog broja pristiglih prihvatili 102 naučna rada, čiji autori su ispunili precizno formulisane propozicije. Prihvaćeni su radovi iz 25 zemalja, a najviše ih je iz Turske i Irana, koji su zastupljeni sa po 17 autora. Osim ličnog izlaganja i prezentacije radova, neki od autora odlučili su se za „poster prezenztacije”, što je Crnogorska sportska akademija prvi put ponudila", kazao je predsjednik CSA, prof. dr Duško Bjelica.

Poput prethodnih, i radovi prezentirani ove godine će biti štampani u Zborniku, kao i u renomiranom crnogorskom časopisu "Sport Mont", na našem i engleskom jeziku.

"Najbolji radovi će biti predloženi za objavljivanje u časopisu "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine", u izdanju Crnogorske sportske akademije, a koji je svoje mjesto našao u brojnim međunarodnim naučnim indeksnim bazama, a u toku je prijem čak i u prestižnima „SCOPUS” i „THOMSON REUTERS”, zaključio je Bjelica.

Bonus video: