Maze adut regiona

Osim Maze u konkurencinji za priznanje su i američka plivačica Misi Frenklin, golman njemačke fudbalske selekcije Nadin Angerer, sprinterka sa Janmajke Šeli En Frejzer i teniserka Serena Vilijams
60 pregleda 1 komentar(a)
Tina Maze, Foto: BETA AP
Tina Maze, Foto: BETA AP
Ažurirano: 26.02.2014. 18:53h

Lauerati najprestižnije nagrade u svijetu sporta za dostignuća u prošloj godini biće poznati 26. marta 2014. godine na svečanosti u Kuala Lumpuru. Poznati su kandidati u konkurenciji sportista i sportistkinja, a čast regiona braniće alpska skijašica iz Slovenije, Tina Maze.

Ona je u prethodnoj godini osvojila Svjetski kup sa rekordnih 2.414 poena, a osvojila je i male kristalne globuse u veleslalomu, superveleslalomu i superkombinaciji, a uz to je osvojila titulu svjetske prvakionje u superveleslalomu i srebra u kombinaciji.

Osim Maze u konkurencinji za najprestižnije priznanje su i američka plivačica Misi Frenklin (šet titula svjetske prvakinje), golman njemačke fudbalske selekcije Nadin Angerer, sprinterka sa Janmajke Šeli En Frejzer (trostruka svjetska prvakinja), američka teniserka Serena Vilijams i ruska skakačica s motkom, Jelena Isinbajeva.

Svjetski mediji zbrajaće glasove za laurus u muškoj konkurenciji za sprintera sa Jamajke Useina Bolta, britanskog atletičara Mo Faru, američkog košarkaša Lebrona Džejmsa, španskog tenisera Rafaela Nadala, te njemačkog vozača formule 1, Sebastijana Fetela.

Bonus video: