Draga oštetio Centar za kulturu Ulcinj za najmanje 11.000 eura?

Policija sumnja da je N.D. u poslu izdavanja Kino sale oštetio javno preduzeće na čijem je čelu
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: V.Velimirović
Ulcinj, Foto: V.Velimirović
Ažurirano: 26.02.2014. 16:35h

Izvršni direktor Centar za kulturu Ulcinj N.D. (56) osumnjičen je za dva krivična djela zloupotreba službenog položaja, zbog čega su protiv njega državnom tužiocu u Ulcinju podnijete krivične prijave, saopšteno je iz Uprave policije.

Na čelu tog preduzeća nalazi se Nailj Draga.

"Osnovano se sumnja da je N.D, tokom 2013. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i ovlašćenja, u dijelu izdavanja Kino sale, koja se nalazi na Maloj plaži, u vlasništvu JP Centar za kulturu – Ulcinj, protivpravno, mimo zakonskih propisa, u svojstvu ovlašćenog lica ovog Javnog preduzeća, izdao ovaj prostor V.Lj, ne uvažajaći zahtjev za zakup lica A.A, čime je ovom javnom preduzeću nanio štetu u iznosu od 11.000 eura", navodi se u saopštenju.

Na sjedinici Upravnog odbora Centra za kulturu, kako se objašnjava u saopštenju, odlučeno je da se Kino sala da u zakup V.Lj. na period od 1. jula do 30. oktobra 2013. godine, iako V.Lj. nije bio podnio zahtjev za zakup ove sale u vrijeme odlučivanja o ovom pitanju, već je to učinio nekoliko dana kasnije, dok je A.A, kako se sumnja, zahtjev podnio prije V.Lj.

"Pritom, sumnja se, A.A. je, osim što je zahtjev predao prije drugog ponuđača, ponudio i veću cifru, u iznosu od 20.000 eura, iz čega proiziliazi da je prihvatanjem druge ponude u iznosu od 9.000 eura ovo Javno preduzeće oštećeno za 11.000 eura", precizirali su iz Uprave policije.

Ulcinj: Porodično okruženje u Centru za kulturu >>>

Sumnja se da je N.D. drugo krivično djelo takođe počinio na opisani način – prihvatanjem ponude A.Z. za zakup Kino sale za određeni period, umjesto ponude koju je dostavio M.S.

"Takođe se i ovom slučaju sumnja da je A.Z. ponudu dostavio nakon odlučivanja o ovom pitanju, te da je M.S. dostavio zahtjev prije A.Z. Šteta koja je nastala po JP Centar za kulturu Ulcinju u ovom slučaju se utvrđuje", zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: