Uhapšeni priznali da su ubili Agovića: Određen pritvor do mjesec dana

Nakon saslušanja sudija Rakonjac je odredila Agoviću i Piljeviću pritvor do 30 dana...
389 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2014. 16:39h

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac saslušala je Veska Agovića i Alena Piljevića, zbog sumnje da su 22. februara, u mjestu Petnjica kod Berana, na svirep način ubili Meha Agovića (38) iz sela Gornja Vrbica. Oni su sinoć saslušani pred zamjenicom Višeg državnog tužioca Višnjom Medović.

Kako "Vijesti" saznaju Agović i Piljević su uhapšeni u Beranama i priznali su da su počinili zločin.

Kod njih je pronađena palica, kojom je izvršeno ubistvo, a nakon saslušanja sudija Rakonjac je odredila Agoviću i Piljeviću pritvor do 30 dana.

Tijelo Agovića pronađeno je u jednom potoku, u šumi, nedaleko od sela, nakon što mu se trag izgubio 22. februara.

"Leš je slučajno prva ugledala jedna djevojčica koja se vraćala iz škole. Ona je alarmirala roditelje, koji su, potom, zajedno sa komšijama otišli na to mjesto i nakon što su utvrdili da je tijelo skoro masakrirano, odmah alarmirali policiju“, ispričali su mještani sela Gornja Vrbica.

Prema njihovim riječima, Agović je živio sam, u trošnoj kući, udaljenoj kilometar od mjesta zločina.

Meho Agović; Foto: Privatna arhiva

Tijelo Agovića prevezeno je u Centar za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog centra Crne Gore, gdje je juče u jutarnjim satima obavljena obdukcija.

Iz Kliničkog centra potvrđeno je "Vijestima" da je smrt Agovića nastala nasilnim putem, i taj nalaz će patologa u toku današnjeg dana biti proslijeđen tužilaštvu u Bijelom Polju.

Galerija

Bonus video: