Suđenje za šverc cigareta: Tužilac će pomoći vještaku

Ranije je najavljeno da će na jučerašnjem ročištu svjedočiti italijanski policajci
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2014. 18:20h

U Bariju je juče trebalo biti održano ročište suđenja za međunarodni šverc cigareta, ali je suđenje i ovoga puta odloženo, iako je u programu, prema ranijim najavama, trebalo biti izvođenje prvih svjedoka.

Novo ročište je zakazano za 17. jun.

Ranije je najavljeno da će na jučerašnjem ročištu svjedočiti italijanski policajci koji su radili na istrazi.

Na suđenju neće doći do važnijih pomaka, niti do izvođenja ključnih svjedoka, dok ne bude gotovo vještačenje koje ima za cilj da utvrdi vjerodostojnost prisluškivanih telefonskih razgovora, čiji su transkripti objavljeni od strane tužilaštva. U decembru je najavljeno da će vještaku biti potrebno 90 radnih dana da ih verifikuje.

Prema informacijama koje je "Vijestima" dao advokat odbrane Enriko Tučilo, do odlaganja je ovoga puta došlo zbog birokratskih problema u vezi sa dostavom registracija prisluškivanih razgovora.

Tučilo, pozivajući se na informacije koje je dobio od advokata koji je u njegovo ime prisustovao suđenju, rekao je da će tužilac u međuvremenu ukazati vještaku na telefonske razgovore koje smatra relevantnim za slučaj, da bi se ubrzao proces izbjegavši ponovnu transkripciju preko 500 prisluškivanih razgovora.

Prema riječima Tučila, juče nije ni trebalo biti svjedočenja, već se radilo o ročištu tehničke prirode u vezi sa pomenutim vještačenjem. Tučilo je precizirao da neće biti izvođenja svjedoka dok vještačenje ne bude gotovo.

Optuženi u procesu su Branislav Mićunović, Dušanka Pešić Jeknić, Veselin Barović, Branko Vujošević i Andrija Drašković. Miroslav Ivanišević i Stanko Subotić ranije su oslobođeni optužbi u odvojenom suđenju (njihovi advokati su zahtijevali da im se sudi po kratkom postupku), a slučaj protiv premijera Crne Gore Mila Đukanovića arhiviran je zbog političkog imuniteta.

Galerija

Bonus video: