Pajković: Boškan je svjetsko ime, a ekomonski isplativije

"Dobro je što smo ga angažovali što se tiče reprezentacije, jer će doprinijeti razvoju odbojke", kaže Pajković za "Vijesti"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 23:13h

Iako su iz Odbojkaškog saveza Crne Gore krajem januara demantovali dolazak Slobodana Boškana na kormilo reprezentacije, bivši proslavljeni odbojkaš je, ipak, postao selektor seniora, naslijedivši Nikolu Matijaševića, sa kojim nije nastavljena saradnja, kako je saopšteno “jer mu je istekao ugovor”.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković, na čiju inicijativu je Matijašević i došao sredinom maja prošle godine, kada je sporazumno prekinuta saradnja sa Ivanom Joksimovićem, imenovanje Boškana, kao i novog selektora ženske reprezentacije, ocijenio je kao dobar potez.

"Boškan je veliko, svjetsko odbojkaško ime, dobro je što smo ga angažovali što se tiče reprezentacije, jer će doprinijeti razvoju odbojke. To je važno i marketinški, jer smo sada interesantni kao reprezentacija. S obzirom na to da će raditi i u Budvanskoj rivijeri, tokom godine imaće na okupu većinu igrača, što će biti od koristi za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Evroligu. Vjerujem da će on svojim odbojkaškim imenom, znanjem, autoritetom doprinijeti još boljim rezultatima. U narednom periodu očekujemo da obezbijedimo plasman na neko od budućih evropskih ili svjetskih prvenstava, odnosno fajnl-for Evrolige", kaže za “Vijesti” predsjednik OSCG.

Pajković je pun hvale i za novog-starog selektora dama Vladimira Milačića, prvog selektora u nezavisnoj Crnoj Gori, koji se, istina, nije puno zadržao na toj poziciji, jer se povukao prije dolaska na kormilo malo poznatog turskog stručnjaka Nejata Sančaka.

"Milačić iza sebe ima veliko i dobro trenersko iskustvo, mislim da zaslužuje dobru šansu, kako bismo napravili iskorak što se tiče ženske odbojke, u neki novi krug kvalifikacija ili na neko evropsko takmičenje. Mislimo da njegovo trenersko iskustvo, i posvećenost odbojci garantuju da smo napravili dobar izbor. Njegove zasluge za uspjehe Luke Bar su nesporne. Svojim radom i kvalitetom je zaslužio ovaj izbor. Mislim da će on da doprinese napretku ženske crnogorske odbojke", ističe Pajković.

Predsjednik OSCG, takođe, smatra da je “selidba” Vladimira Rackovića sa mjesta selektora ženske selekcije na mjesto pomoćnika Boškana u muškoj dobar izbor.

Članovi Predsjedništva OSCG: Pajković, Vujanović i Drobnjak

"Racković je veliko crnogorsko odbojkaško ime. U tandemu sa Boškanom daće jednu sigurnost u smislu odbojkaškog kvaliteta, jer će njih dvojica dosta toga moći da prenesu na momke i stvore dobre uslove za rad za naredne akcije. U Predsjedništvu i Savezu očekujemo dosta, jer smatramo da smo stvorili dosta preduslova i trudimo se da stvorimo još uslova da obezbijedimo neki plasman na jedno od glavnih takmičenja. Novim stručnim štabovima želim puno uspjeha u daljem radu", kaže Pajković, i “zahvaljuje Matijaševiću i Rackoviću na dosadašnjem selektorskom radu i želi im puno uspjeha u nastavku karijere”.

Na pitanje šta se promijenilo od jula prošle godine kada je Predsjedništvo OSCG bilo zadovoljno radom Matijaševića i rezultatom u Evroligi i dalo mu mandat da vodi reprezentaciju i u narednom periodu, Pajković otkriva:

"Tada je dogovor bio da u narednom periodu treba da dogovorimo finansijske uslove daljeg angažmana. Međutim, u međuvremenu smo konstatovali da je angažman Boškana finansijski isplativiji za nas, i ekonomičniji u smislu rada kroz reprezentaciju i klub, jer Savez to neće puno da košta. Uz to, Boškan biće angažovan na radu sa reprezentativcima u klubu i reprezentaciji, čime se stvaraju uslovi za dobre rezultate. To je koncept o kojem smo razmišljali i prije angažovanja Matijaševića. Tada nijesmo mogli da obezbijedimo finansijske uslove, a sada smo uspjeli", zaključio je Pajković.

Bonus video: