Petnjica: Pronađeno tijelo svirepo ubijenog muškarca

"U subotu je, prema nekim saznanjima, preuzeo izvjesnu količinu novca da odnese do Gornje Vrbice. Očigledno da je to neko vidio i da ga je pratio i ubio“
218 pregleda 0 komentar(a)
Meho Agović, Foto: Privatna arhiva
Meho Agović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.02.2014. 23:04h

Tridesetosmogodišnji Meho Agović iz sela Gornja Vrbica, u opštini Petnjica, svirepo je ubijen pod još neutvrđenim okolnostima, na šta ukazuje stanje leša koji je pronađen u ponedjeljak.

U beranskoj policiji potvrđeno je da je njegovo tijelo pronađeno u jednom potoku, u šumi, nedaleko do sela, nakon što mu se trag izgubio u subotu.

„Leš je slučajno prva ugledala jedna djevojčica koja se vraćala iz škole. Ona je alarmirala roditelje, koji su, potom, zajedno sa komšijama otišli na to mjesto i nakon što su utvrdili da je tijelo skoro masakrirano, odmah alarmirali policiju“, ispričali su mještani sela Gornja Vrbica.

Prema njihovim riječima, Agović je živio sam, u trošnoj kući, udaljenoj kilometar od mjesta zločina.

„Roditelji su mu umrli, a nije imao braće ni sestara, tako da je živio sam, skromno i tiho. Nikoga, ni iz plemena Agovića, ni iz čitavog ovog kraja, nećete naći ko bi mogao reći jednu ružnu riječ za njega. Naprotiv, svima je pomagao i priskakao u pomoć kada je god trebalo“, kazao je jedan od mještana Gornje Vrbice.

Seljani, koji nijesu željeli da im se ime pominje u novinama, kazali su da pretpostavljaju da bi motiv za to nečuveno ubistvo mogao biti koristoljublje, odnosno pljačka.

Objasnili su da je Agović tog dana preuzeo izvjesnu količinu novca da odnese komšijama.

„Najveći dio vremena nesrećni Meho je provodio u Petnjici. Tamo se zbližio sa poštarima, koji su mu godinama ustupali pošiljke za udaljene kuće u njegovom selu. Nikada nikoga nije prevario i nikada ni jedna pošiljka nije izostala ili zakasnila. U subotu je, prema nekim saznanjima, preuzeo izvjesnu količinu novca da odnese do Gornje Vrbice. Očigledno da je to neko vidio i da ga je pratio i ubio“, kazao je jedan od mještana.

Stanovnici čitavog Bihora užansuti su zločinom koji se dogodio i zahtijevaju od nadležnih organa da što prije otkriju počinioce svirepog ubistva.

Više državno tužilaštvo naložilo je da se obavi obdukcija, kako bi se precizno utvrdilo vrijeme i način na koji je smrt nastupila.

Istraga je u toku, a beranska policija pozvala je na informativne razgovore sve koji su ga toga dana, prije nego je nestao, vidjeli, kao i mnoge problematične mladiće iz petnjičkog kraja.

Tijelo Agovića prevezeno je u Centar za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog centra Crne Gore, gdje je juče u jutarnjim satima obavljena obdukcija. Iz Kliničkog centra potvrđeno je "Vijestima" da je smrt Agovića nastala nasilnim putem i da će nalaz patologa u toku današnjeg dana biti proslijeđen tužilaštvu u Bijelom Polju.

Bonus video: