Veselin Bujić: Na Šćepana brojne traume ostavile posljedice

Veselin Bujić je ispričao i da je Šćepan često govorio da će da "uzme stvari u svoje ruke" da bi zaštitio svoju porodicu od napada
2549 pregleda 60 komentar(a)
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2014. 10:37h

Veselin Bujić je kazao da je njegov sin Šćepan Bujić još u ranom djetinjstvu doživio ozbiljne traume, i da se zbog toga obraćao psiholozima kako bi pokušao da mu pomogne.

On je svjedočio danas u Višem sudu u Podgorici pred Krivičnim vijećem sudije Vesne Pean u procesu u kom se sudi Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Dejana i Ljubomira Gojačanina.

Bujić je kazao da je njegov sin više puta prolazio kroz traumatične događaje, a da se prvi takav događaj desio prije oko 15 godina kada je pucano na njegovu porodicu, nakon čega je njegova supruga Dijana bila nepokretna neko vrijeme.

To je na Šćepana ostavilo trajne posljedice tvrdi Veselin Bujić, koji kaže da su ga vodili kod više psihologa, ali da je njegovo dijete bilo konstantno pod stresom zbog raznih prijetnji. Veselin je kazao da jedan od traumatičnih događaja i njegovo ranjavanje 2005. godine.

Veselin Bujić je ispričao i da je Šćepan često govorio da će da "uzme stvari u svoje ruke" da bi zaštitio svoju porodicu od napada.

Na pitanje advokata oštećene porodice Gojačanina, Srđana Lješkovića, da li Bujić ima medicinsku dokumentaciju o liječenju Šćepana, Veselin Bujić je odgovorio da nema.

Prema navodima optužnice, Bujić je 15. februara sa više hitaca usmrtio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina u bilijar klubu u centru Bara.

Nakon ubistva, do 17. februara bio je u bjekstvu, kada je u ranim jutarnjim satima uhapšen.

Bujić je ranije, u odbrani, rekao da je Ljubomir te večeri došao do njegovog stola i rekao mu da je istukao njegovog maloljetnog brata i da mu je još kazao “da bi ga ubio, da ga nijesu zadržali”.

Dodao je da je osjećao strah, da mu je srce jako udaralo. Objasnio je da je potegao revolver, računajući da će se Gojačanin uplašiti i udaljiti, ali se, rekao je, desilo suprotno.

Ispričao je da je to Gojačanina razjarilo i da je, navodno, ustao i krenuo ka njemu.

“Potom me psovao, a zatim zamahivao da me udari. Zatim je podigao ruku da me pesnicom udari u glavu. Mislim da sam tada ispalio hitac-dva u njegovom pravcu”, kazao je Bujić u odbrani početkom oktobra.

Bonus video: