Bar: Prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja učenika

Iz barske policije „Vijestima“ je kratko rečeno da se ne mogu otkrivati nikakvi detalji iz istrage
139 pregleda 24 komentar(a)
OŠ Jugoslavija, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Jugoslavija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.02.2014. 18:15h

Viši tužilac u Podgorici razmatra slučaj prijavljenog seksualnog uznemiravanja u OŠ „Jugoslavija“ na štetu jednog učenika, od strane jednog prosvjetnog radnika škole.

Nezvanično, osoba koja se sumnjiči za maltretiranje, više nije radnik škole, rečeno je „Vijestima“ iz krugova bliskih istražnim organima.

Prema istim navodima, slučaj je u nadležnosti višeg tužioca zato što je za ovo krivično djelo zaprijećena maksimalna zatvorska kazna od 12 godina.

Od prošle sedmice, Centar za socijalni rad i barska policija prikupljaju infomacije o ovom slučaju. Nakon njihovog sagledavanja i saslušavanja, očekuje se da se tužilac odredi o postojanju elemenata bića krivičnog djela u ovom slučaju, odnosno da kvalifikuje krivično djelo.

"Signal porodici da nešto nije u redu bila je promjena ponašanja djeteta. Odmah nakon tih saznanja, roditelji su sve prijavili policiji, a potom je uključen i Centar za socijalni rad jer je u pitanju mlađi maloljetnik", dodaju izvori „Vijesti“.

Oni nijesu željeli da komentarišu navode da je uznemiravanja bilo prošlog ponedjeljka na času dopunske nastave.

Iz barske policije „Vijestima“ je kratko rečeno da se ne mogu otkrivati nikakvi detalji iz istrage s obzirom na osjetljivost slučaja i činjenice da se radi o mlađem maloljetniku. Ni iz uprave škole nijesu željeli da daju bilo kakav komentar, sem apela na medije da povedu računa jer se radi o djetetu i podatka da je osumnjičeni prosvjetni radnik nije više u radnom odnosu sa školom.

Otkako se od vikenda pročulo za slučaj, ova situacija je izazvala veliko uznemirenje roditelja đaka škole u Makedonskom naselju.

Bonus video: