Nikšić: Oduzeto 70 tableta Subutex i manja količina skanka

Po nalogu pomenutog tužioca, Roćenović je uz krivičnu prijavu sprovedena istom na dalju nadležnost
577 pregleda 3 komentar(a)
Subutex, Foto: Uprava policije
Subutex, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.02.2014. 18:37h

Službenici Grupe za suzbijanje droga Nikšić u saradnji sa službenicima Grupe za suzbijanje droga Podgorica i službenicima CB Nikšić su 22. februara 20 minuta iza ponoći kontrolišući minibus registarskih oznaka Federacije BiH, koji je saobraćao na liniji Sarajevo – Herceg Novi kod Nikšićanke Marine Roćenović (28) pronađeno 70 komada tableta Subotex, čiji je sastojak buprenorfin, koji se nalazi na spisku opojnih droga.

Pomenute tablete su oduzete u trenutku primopredaje između vozača R. Š. (56) i Roćenovičke.

„Predmetne tablete su od R.M. oduzete uz uredno izdatu potvrdu i biće upućene u Forenzički centar u Danilovgradu na potrebna vještačenja, dok su lica R.M., Š.R., kao i lice V.R. (1973.) iz Sarajeva koji je bio kondukter u naprijed navedenom vozilu, dovedeni u službene prostorije CB Nikšić“, navodi se u saopštenju policije.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su utvrdili da su tablete krijumčarene sa područja Bosne i Hercegovine i bile namijenjene Dušanu Mugoši (28) i Ivici Nešković (32), obojica iz Podgorice, koji su, kako se navodi u saopštenju, i organizovali navedeno krijumčarenje.

Zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici je naložio da se protiv Roćenović, Mugoše i Nešković podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djel neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Po nalogu pomenutog tužioca, Roćenović je uz krivičnu prijavu sprovedena istom na dalju nadležnost.

Bonus video: