Pejović ostaje u pritvoru, tereti se za ugrožavanje sigurnosti

Danas će se vjerovatno znati hoće li Pejoviću biti određen pritvor od 30 dana ili će se braniti sa slobode
54 pregleda 214 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.02.2014. 16:28h

Osnovni sud odbio je žalbu advokata Dragoljiba Đukanovića na rješenje o zadržavanju u pritvoru do 48 sati biznismena iz Nikšića Veselina Pejovića.

Žalba je odbijena kao neosnovana.

Đukanović je "Vijestima" kazao da se njegovom branjeniku na teret stavlja "ugrožavanje sigurnosti".

Za ugrožavanje sigurnosti jedne osobe je predviđena novčana kazna ili zatvor do godinu dana, dok je predviđen zatvor od tri mjeseca do tri godine ako se radi o ugrožavanju sigurnosti više osoba, ili ako to djelo izazove "uznemirenost građana ili druge teške posljedice", kako se navodi u Krivičnom zakoniku.

Vlasnik firme Uniprom iz Nikšića, Pejović došao je juče u podgoričko tužilaštvo kao građanin, a izašao je kao pritvorenik, sproveden u policijski kombi.

Danas će se vjerovatno znati hoće li Pejoviću, koji je u petak fizički napao poslanika Nebojšu Medojevića i prijetio mu, biti određen pritvor od 30 dana ili će se braniti sa slobode.

Nakon saslušanja na koje je Pejović došao po pozivu, medijima se sinoć obratio njegov branilac Đukanović.

„Pejoviću je tužilac odredio 48-časovno zadržavanje. Meni nije dozvoljeno da izvršim uvid u spise predmeta, tako da ne znam na osnovu čega je tužilac uspostavio nadležnost Osnovnog suda, odnosno Osnovnog tužilaštva u Podgorici, kada se događaj dogodio u Beogradu”, rekao je advokat.

Bonus video: