Zatvorene Olimpijske igre u Sočiju

“Vidjeli smo novo lice Rusije. Efikasne i prijatno nastrojene ljude, otvorili ste se ka svijetu... Odlična borilišta, savršena organizacija”, rekao je predsjednik MOK Tomas Bah
5 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2014. 20:36h

Ceremonijom svečanog zatvaranja, gašenjem olimpijskog plamena i spektakularnim vatrometom, večeras su završene 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Svečanost zatvaranja Igara na Olimpijskom stadionu održana je pred oko 40.000 gledalaca, a prisustvovali su i predsednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Na Igrama u Sočiju je učestvovalo oko 3.000 sportista iz rekordih 88 zemalja, a među njima je bilo i dvoje sportitsa iz Crne Gore.

Najuspješnija selekcija bila je Rusija sa osvojenih 13 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih medalja.

Najskuplje Olimpijske igre u istoriji, zatvorenim je proglasio predsednik MOK-a Tomas Bah, koji je kazao da je Rusija ispunila ono što je obećala.

“Vidjeli smo novo lice Rusije. Efikasne i prijatno nastrojene ljude, otvorili ste se ka svijetu... Odlična borilišta, savršena organizacija. Večeras mogu da kažem da je Rusija dala sve što je obećala”, rekao je Bah.

Bah je kazao da su sportisti sa Igara u Sočiju cijelom svijetu poslali poruku mira, tolerancije i poštovanja.

“Bili ste naša inspiracija u proteklih 17 dana, dali ste sve od sebe, podijelili ste svoje emocije sa cijelim svijetom. I slavili ste i tugovali dostojanstveno”.

“Poslali ste najbolju moguću poruku, poruku mira, tolerancije i poštovanja. Molim sve one koji su sada u sukobu da prihvate našu poruku mira”, rekao je predsjednik MOK-a.

Svečano zatvaranje Igara završeno je tradicionalnim spuštanjem olimpijske zastave i gašenjem olimpijskog plamena.

Naredne Zimske olimpijske igre održaće se u južnokorejskom gradu Pjongčangu 2018. godine.

Galerija

Bonus video: