Vatreni okršaj u Bijelom Polju: Ubijeni i povrijeđeni htjeli da ubiju Ćatovića?

Policija je pronašla oružje kojim je ovaj zločin počinjen
1165 pregleda 0 komentar(a)
Mjesto pucnjave, Bijelo Polje, Foto: Dražen Petrić, TV Vijesti
Mjesto pucnjave, Bijelo Polje, Foto: Dražen Petrić, TV Vijesti
Ažurirano: 14.08.2018. 17:00h

Državljanin Srbije Željko Pavkov ubijen je, dok je Ljubomir Lazić takođe državljanin Srbije teže ranjen u vatrenom okršaju koji se sat nakon ponoći dogodio u Bijelom Polju. TV Vijesti saznaje da je policija uhapsila Bjelopoljca Elvisa Ćatovića za kog se sumnja da je pucao na srpske državljane.

Iz Uprave policije je saopšteno da se sumnja da su stradali i povrijeđeni imali namjeru da Ćatovića ubiju, te da su ilegalno ušli u Crnu Goru.

Sagovornik "Vijesti" iz policije navodi da je u okršaju ranjen i Ćatović, ali da tek treba da bude utvrđeno ko je u njega pucao i pogodio ga u ruku.

Policija je pronašla i oružje kojim je ovaj zločin počinjen.

Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) su kazali da je Lazić primljen zbog povreda grudnog koša nanesenih vatrenim oružjem.

"Pacijent Lj. L. (1970) upućen je u Klinički centar Crne Gore u ranim jutarnjim satima iz Opšte bolnice Bijelo Polje. Primljen je u Odjeljenje centralne intenzivne terapije i trenutno je stabilnih vitalnih parametara", kazala je za Televiziju Vijesti Gorica Soković portparolka KCCG.

Istraga je u toku.

"Brzom reakcijom i efikasnim operativnim radom službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje rasvijetljen je događaj od sinoć u kojem je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena. Nakon konsultacija sa tužiocem, E.Ć. (32) iz Bijelog Polja je lišen slobode, zbog sumnje da je, na štetu Ž.P. i Lj.L, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. E.Ć. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela. Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, i Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije, ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga liše života", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da jeLj.L. je zadobio povredu – prostrijelnu ranu u predjelu ramena i nalazi se na bolničkom liječenju i da nije nije životno ugrožen.

"Povredu – prostrijelnu ranu nadlaktice zadobio je i E.Ć. i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je priveden u CB Bijelo Polje. Na licu mjesta je, podsjećamo, izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem. Slijede dalje policijsko – tužilačke mjere radnje u ovom predmetu", zaključuje se

Bonus video: