UDG uspješniji u penal seriji finala sa Ekonomijom

Studenti prve ekipe Univerziteta Donja Gorica pobjednici su desetog izdanja Studentske lige Crne Gore u futsalu
57 pregleda 1 komentar(a)
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 22.02.2014. 21:53h

Studenti prve ekipe Univerziteta Donja Gorica pobjednici su desetog izdanja Studentske lige Crne Gore u futsalu. Oni su u pravom finalnom meču, pred prepunim tribinama i u odličnoj atmosferi, koju su napravili i jedni i drugi navijači, tek nakon izvođenja penala, bili bolji od ekipe Ekonomskog fakulteta, kojoj je ovo četvrto izgubljeno finale zaredom i koji će na titulu prvaka morati da čekaju još najmanje godinu dana.

Bili su Ekonomisti dominantni tokom cijelog takmičenja sa sedam pobjeda u grupi, i ubjedljivim pobjedama u eliminacionoj fazi (10:1 u četvrtfinalu protiv ekipe UDG II i 3:0 u polufinalu protiv Studentskog doma iz Podgorice), ali u finalu su naišli na dostojnog protivnika koji im je zadao najbolniji poraz.

I UDG I je bio odličan tokom cijele lige, nakon startnog poraza od kolega iz ekipe UDG II, nizali su pobjede u grupnom dijelu, i zauzeli prvo mjesto u grupi B, u četvrtfinalu bili sigurni protiv Elektrotehničkog fakulteta 6:1, a u polufinalu od Prirodno-matematičkog fakulteta 3:0

Ekonomisti su bolje ušli u meč, otvorili ga ranim golom najboljeg igrača Miloša Vraneša, ali već u sledećem napadu njihovu opuštenost kaznili su protivnici. Mugoša je odlično asistirao za Malteza koji je rutinski poslao lopru u mrežu, iza leđa nemoćnog Asanovića. Obje ekipe igrale su odlično, Vraneš na jednoj i Mugoša na drugoj strani su sjajno razigraavli ekipu.

U desetom minutu nakon još jedne asistencije Mugoše pogodio je Vujadinović za vođstvo UDG-a i radost na dijelu tribina koji je bio obojen u narandžasto. Pokušavali su Ekonomisti, ali su do izjednačenja došli tek u 20. minutu nakon gola Mirkovića.

U samom finišu prvog poluvremena povrijedio se Nikola Savić, pa je Univerzitet Donja Gorica ostavši bez jednog važnog igrača u rotaciji, u nastavku susreta više pažnje posvetio odbrani svog gola, a pokušavao ugroziti gol protivnika iz kontranapada.

Ekonomisti su ljepše igrali u polju, ali nijesu uspjeli pronaći put do mreže iako su dobre šanse imali Bečić, Mirković i Vraneš a Univerzitet Donja Gorica je nekoliko puta preko Stefana Boškovića i Vujadinovića prijetio iz kontri.

Na kraju je ostalo neriješeno, 2:2 i pobjednika utakmice, samim tim i lige odlučili su penali. Precizni su bili Stojanović i Bečić za Ekonomski, a Mugoša, Stefan Bošković i Maltez za UDG I. Vraneš nije bio precizan, a golman Nikolić je zaustavio šuteve Mirkovića i Dašića. Golman ekonomista je odbranio Todoroviću i Vujadinoviću.

Ekonomski fakultet - Univerzitet Donja Gorica I 2:2 penalima 4:5

Gledalaca: 400. Strijelci u regularnom dijelu: Vraneš 2, Mirković 20 za Ekonomski fakultet, Maltez 3, Vujadinović 10 za Univerzitet Donja Gorica I.

Strijelci iz penala: Stojanović, Bečić (Ekonomski fakultet), Mugoša, S.Bošković, Maltez za Univerzitet Donja Gorica. Žuti kartoni: Vraneš (Ekonomski fakultet), Maltez, Mugoša (Univerzitet Donja Gorica I).

Ekonomski fakultet: Asanović, Vraneš, Dašić, Bečić, Mirković, Miličić, Drobnjak, Stojanović, Bojanić, Nikolić, Bečanović, Adžović.

Univerzitet Donja Gorica I: Nikolić, Todorović, F. Bošković, Savić, S.Bošković, Mugoša, Maltez, Vujadinović.

U borbi za treće mejsto PMF je savladao oslabljeni Studentski dom sa 9:3.

Prirodno-matematički fakultet – Studentski dom Podgorica 9:3

Gledalaca: 150.Strijelci: Femić 1, Ćetković 8, 28, 36, Čabarkapa 10, Duraković 12, 34, Knežević 25, Grebović 35 za Prirodno-matematički fakultet, N.Madžgalj 14, 40, Pejović 40 za Studentski dom Podgorica.

Prirodno-matematički fakultet: M. Ćupić, Duraković, Marković, P.Ćupić, Femić, Ćetković, Grebović, Knežević, Čabarkapa.

Studentski dom PG: Eraković, Konatar, Šušić, N.Madžgalj, Pićurić, Čolović, Ristić.

Lista strijelaca

21 Mirković (Ekonomski)

18 Femić (Prirodno-matematički)

17 Ćetković ((Prirodno-matematički))

14 Bolević (FTH Kotor)

Šušić (Studentski dom PG)

13 Novović (UDG II)

12 Mugoša (UDG I)

Na kraju su dodjeljeni pehari, medalje i diplome najboljim ekipama i pojedincima. Pehare je uručio Dragan Kustudić, jedan od začetnika malog fudbala u Crnoj Gori i predsjednik KMF Studentski dom, učesnika prve crnogorske futsal lige.

Najbolji strijelac takmičenja bio je Đorđije Mirković a glasovima kapitena ekipa za najboljeg igrača izabran je Miloš Vraneš, a najbolji je golman lige Igor Asanović.

Inače, Studentski sportski savez Crne Gore je u saradnji sa Upravom za mlade i sport pokrenuo inicijativu i projekat „Ne govoru mržnje na internetu“. Tako je tokom završnice Studentske lige Crne Gore podijeljen i edukativno-propagandni materijal na ovu temu, a akteri mečeva dobili su i promotivne majice. Slogan ove inicijative je „Budi fer u životu, kao i na terenu“.

Bonus video: