Evo zašto su redovni obroci važni

Prve posljedice neredovne ishrane primjećuju se u vidu suvišnih kilograma i promjena raspoloženja
104 pregleda 2 komentar(a)
doručak, Foto: Shutterstock
doručak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.02.2014. 15:14h

Doručak se često pominje kao najvažniji obrok u toku dana, ali ni ostali obroci ne treba da se preskaču.

Istina je da kada doručkujete ujutru, unosite hranljive materije koje su vam potrebne za cijeli dan. Ali, kroz nekoliko sati, hranljivi sastojci koje ste unijeli u organizam će se većim dijelom potrošiti i vrijeme je da se nadoknade.

Ukoliko ste od onih koji dugo trpe glad ili pokušavaju da je zadovolje na brzinu slatkišima i brzom hranom, znajte da ozbiljno ugrožavate svoje zdravlje.

Prve posljedice neredovne ishrane primjećuju se u vidu suvišnih kilograma i promjena raspoloženja, a nakon dužeg vremena odraziće se i na rad unutrašnjih organa.

Sa druge strane, ljudi koji imaju redovne obroke imaju bolju kondiciju, i mentalnu i fizičku. Stvar je u tome što oni redovnim obrocima dobijaju dovoljno energije, jer redovno unose hranljive materije u organizam, pa samim tim brže misle i kvalitetnije rade.

Osim što će vrlo pozitivno uticati na vaše zdravlje, redovnim obrocima možete i da regulišete nekoliko suvišnih kilograma i dovedete vašu liniju u mnogo bolje stanje nego što to čini neredovna ishrana.

Bonus video: