Marinković: Samo sam branio sebe i porodicu

Tužiteljka tvrdi da je optuženi ubio sa direktinim umišljajem
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2014. 16:38h

Mića Marinković iz Knjaževca, kazao je da će do kraja života žaliti zbog smrti Marka Đuraševića, objašnjavajući da je 16. juna 2012. godine samo branio svoju porodicu.

U Višem sudu njemu je juče okončano suđenje zbog optužbe da je nožem ubio Đuraševića u vinogradima “Plantaža” u Podgorici. Presuda će biti objavljena 4. marta.

“Moja porodica i ja bili smo napadnuti. Samo sam branio sinove, snahu, ženu i sebe. Bilo me je strah da će me prebiti i ubiti kao što su i prijetili”, kazao je Marinković.

Sinovi okrivljenog - Vladica i Saša Marinković, optuženi su za učestvovanje u tuči sa braćom Goranom i Slobodanom Radusinovićem, okrivili su upravo njih za tuču u kojoj je stradao Đurašević: „Da nije bilo braće Radusinović, do ovoga nikada ne bi došlo”, kazao je Vladica Marinković.

Branilac Marinkovića, advokat Dragoljub Đukanović, istakao da je njegova porodica bila napadnuta: „Činjenica da je Marinkovićeva porodica neposredno prije tuče sjela da doručkuje... Nož kojim je Marinković ubo Đuraševića, koristio je tokom doručka, tako da nema riječi o ubistvu sa umišljajem, kako je navedeno u optužnici”, kazao je Đukanović.

Zatražio je oslobađajuću presudu, jer su postupali u nužnoj odbrani.

Zamjenica višeg državnog tužioca Suzana Milić, kazala je da je Mića Marinković ubio Đuraševića sa direktinim umišljajem.

Dodala je da se nijedna sukobljena strana ne može pozvati na nužnu odbranu i od suda tražila da okrivljene kazni po zakonu.

Zbog učestvovanja u tuči, u kojoj je stradao Đurašević, optuženi su i sinovi Marinkovića, Saša i Vladica, kao i braća Goran (32) i Slobodan Radusinović (35) iz Podgorice. Njima se stavlja na teret krivično djelo - učestvovanje u tuči.

Bonus video: