Bizarna priča bračnog para Di Silvestri završena na tužan način

Olimpijska priča bračnog para Gerija i Anđelike di Silvestri, takmičara Dominike u kros-kantriju na Igrama u Sočiju, okončana je na kranje čudan način.
0 komentar(a)
Anđelika i Geri di Silvestri, Foto: Beta AP
Anđelika i Geri di Silvestri, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.02.2014. 18:29h

Olimpijska priča bračnog para Gerija i Anđelike di Silvestri, takmičara Dominike u kros-kantriju na Igrama u Sočiju, okončana je na krajnje čudan način.

Geri di Silvestri (47) je rođeni Njujorčanin i poslovni čovjek koji ima mnogo novca. Prije 15 godina, kada je studirao u Italiji, upoznao je buduću suprugu Anđeliku (48).

Zahvaljujući humanitarnom radu porodice di Silvestri na Dominiki, par je dobio njihovo počasno državljanstvo, a ta država je odlučila da ih pošalje na ZOI u Sočiju.

Porodica di Silvestri je rado prihvatila poziv, te je osnovala Skijaški savez, koji je prihvaćen od strane Međunarodne skijaške federacije (FIS), a potom su Geri i Anđelika učestvovali na dovoljnom broju trka da ispune normu za ZOI.

Dan poslije otvaranja Igara, njihova bajkovita priča počela je da ide drugačijim tokom.

Geri se 8. februara probudio sa velikim bolovima u stomaku, jer je, prema riječima njegove supruge, pio prljavu vodu sa česme u Olimpijskom selu.

"Problem se pojavio nakon što je pukla cijev u Olimpijskom selu. Iz slavine je počela da curi prljava voda. Geri to nije primjetio kada se tuširao, a istom vodom je oprao i zube. Sljedećeg dana dobio je jake grčeve u stomaku. Otišao je u bolnicu, gdje mu je dijagnostikovan akutni bakterijski gastroenteritis", rekla je Anđelika za američke medije.

Ona je Gerija ostavila u bolnici na liječenju, te je otišla na svoj prvi trening u Sočiju, ali je doživjela nesreću, poslije koje je morala na operaciju.

"Snijeg je bio izuzetno brz i tvrd. U jednoj strašnoj krivini, u kojoj su mnogi muškarci pali tokom sprinta, izgubila sam kontrolu nad skijama i udarila u zaštitnu ogradu. Bila je tvrda, slabo obložena, nedovoljno da spriječi teške povrede", kazala je Anđelika.

Ona je potom prebačena u bolnicu, gdje je triput podvrgnuta operaciji nosa, a provela je i 36 sati na intezivnoj njezi.

Uz sve nedaće, tokom ZOI u Sočiju, stigla je vijest da je protiv Gerija i Anđelike pokrenuta istraga zbog utaje poreza u SAD.

Navodno, Geri je prije nekoliko godina prodao nekretninu na privatnom ostrvu, kako je prijavljeno, u vrednosti od 10,5 miliona dolara, ali čovjek koji ih tuži i kome je prodat posjed, navodi da je transakcija bila u iznosu od oko 30 miliona i zahtjeva da mu se vrati 90 odsto cijene.

Geri di Silvestri na kraju jeste učestvovao u trci na 15 kilometara u kros-kantriju na ZOI, ali ju je okončao poslije 300 metara, dok Anđelika zbog povrede nije bila u stanju da se takmiči.

Bonus video: