Jović odustao od trke za predsjednika Višeg suda

Osim Jovića, za nasljednika Mušike Dujovića kandidovali su se i Valentina Pavličić, Radomir Ivanović, kao i Boris Savić
500 pregleda 0 komentar(a)
Dragoje Jović, Foto: Arhiva Vijesti
Dragoje Jović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.02.2014. 15:38h

Sudski savjet Crne Gore uskoro će zakazati sjednicu na kojoj će izabrati predsjednika Višeg suda u Podgorici, potvrđeno je „Vijestima”.

Sekretar Vrhovnog suda Sanja Kalezić, saopštila je "Vijestima" da je sudija Dragoje Jović odustao od trke za tu funkciju.

Osim Jovića, za nasljednika Mušike Dujovića kandidovali su se i sutkinja Višeg suda Valentina Pavličić, sudija Radomir Ivanović, kao i osnovni državni tužilac u Kotoru Boris Savić.

Na istoj sjednici Sudskog savjeta, planirano je da se izaberu i ostale sudije za upražnjena mjesta.

Kalezić je u odgovorima dostavljenim elektronskom poštom, objasnila da su kandidati za izbor jednog sudije Apelacionog suda, Ranko Vukić, sudija Višeg suda u Podgorici, Vidomir Bošković, sudija Višeg suda u Bijelom Polju, Nevenka Popović i Miodrag Anđelić, sudije Privrednog suda u Podgorici, kao i Mirsad Trubljanin, sudija Privrednog suda u Bijelom Polju.

Sudski savjet raspisao je oglas 27. decembra za predsjednika Osnovnog suda u Baru, jednog sudije Višeg suda u Podgorici, jednog sudije Višeg suda u Bijelom Polju, te po jednog sudije osnovnih sudova u Podgorici i Kotoru.

„Za sudiju Višeg suda u Podgorici prijavili su se Vladimir Novović, sudija Osnovnog suda u Danilovgradu, Zoran Šćepanović i Natalija Boričić, sudije Osnovnog suda u Podgorici, te Vesna Kovačević, sudija Osnovnog suda u Nikšiću. Za sudiju Višeg suda u Bijelom Polju prijavili su se sudije Osnovnog suda u Bijelom Polju Sanja Konatar, Violeta Raičević, Rifat Erović i Bojana Bojović. Za predsjednika Osnovnog suda u Baru kandidovali su se Goran Šćepanović, dosadašnji predsjednik, kao i Veselin Šćepanović, sudija Osnovnog suda u Baru. Za sudiju Osnovnog suda u Podgorici prijavili su se Ana Delić, Arsenije Gatolin, Biljana Krgović, Meliha Feleć, Dijana Dragišić, Sonja Keković, Jelena Vulović, Milan Velimirović, Slavka Nešović, Biljana Marković, savjetnici u Višem i Osnovnom sudu u Podgorici, kao i sudija Osnovnog suda u Kotoru Sandra Bursać Đurišić. Za sudiju Osnovnog suda u Kotoru prijavile su se Miljana Erić i Marija Bilafer, savjetnici u Osnovnom sudu u Kotoru”, kazala je Sanja Kalezić.

Bonus video: