Bulatović: Nema pritiska uoči starta

"Vjerujem da ću moći da odvozim kako treba, cijelo ljeto sam vrijedno trenirala i radila na kondiciji.", kazala je Bulatović
59 pregleda 2 komentar(a)
Tarik Hadžić, IVana Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Tarik Hadžić, IVana Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.02.2014. 20:11h

Crnogorska skijašica Ivana Bulatović kazala je da je spremna i da nema pritiska i treme uoči nastupa u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju.

Bulatović će sjutra nastupiti u slalomu i debitovati na Zimskim olimpijskim igrama.

"Boriću se da ostvarim što manji zaostatak. Pritiska ima onoliko koliko i na drugim takmičenjima. Skijaću kao što uvijek skijam, a specijalno je da je što su ovo ZOI - najveće takmičenje", rekla je Bulatović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Ona očekuje napornu stazu sa dosta kapija.

"Na treninzima vježbali smo na 50 kapija, čak i manje, ali na Olimpijskim igrama smo i realno je da staza bude naporna, sa dosta kapija. Vjerujem da ću moći da odvozim kako treba, cijelo ljeto sam vrijedno trenirala i radila na kondiciji. Svaki segmenat treba da se poklopi, koncentracija, snaga i tehnika, a sve to ne znači ništa ako nemate snage za 70 kapija", kazala je Bulatović

Ona smatra da če favorit za zlatno odličje Njemica Marija Hefl-Riš.

"Na ZOI uglavnom isplivaju oni koji na velikim takmičenjima ne uzimaju medalje. Što se tiče slaloma, Hefl-Riš je favorit. Nezahvalno je prognozirati u skijanju ko će pobijediti ili biti među prvih deset, jer se može desiti da dosta takmičarki ne završi trku", rekla je Bulatović.

Bulatovićje bila je planirana i za veleslalom, ali je zbog promjene pravila izgubila pravo nastupa u toj disciplini.

Početak prve vožnje na programu je u 13 sati i 45 minuta po našem vremenu.

Bulatović ima startni broj 83, a prijavljeno je 88 skijašica.

Bonus video: