Dječak poslije šest godina odustao od borbe sa rakom: Mama me pušta da idem

"Moja majka je shvatila je da će morati da misli na mene, a ne na sebe, i da će morati da me pusti da odem. I pušta me", napisao je Ris
22 komentar(a)
Ris Padington, dječak obolio od raka, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ris Padington, dječak obolio od raka, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 19.02.2014. 18:00h

Ris Padington (11) iz Kenta i njegova porodica odlučili su da je nakon bezuspješne šestogodišnje borbe sa rakom jetre došao kraj pokušajima.

Posljednja terapija bi, prema riječima ljekara, dječaku produžila život, ali ga ne bi spasila kancera. Koliko je bila teška odluka prepustiti se neizbježnom Ris je napisao na svom blogu.

Risu je 2008. dijagnostikovan rak jetre. Poslije intezivne terapije kancer se 2010. povukao, ali je dvije godine kasnije uslijedila njegova regresija.

Na svojoj Fejsbuk stranici "Početak kraja" dječak je napisao:

"Poslije posljednjeg snimanja skenerom rečeno mi je da odem kući, da se odmorim i razmislim o dvije mogućnosti. Mogao sam da se odlučim za novu turu hemoterapije, koja bi uključivala odlaske u bolnicu i suočavanje sa svim pratećim efektima, ali bi mi i produžila život. Ili sam mogao da ne radim ništa, ostanem kod kuće i da pustim da priroda odradi svoje. Druga opcija je značila da ću živjeti kraće. Moja majka se uvijek nadala da će kada bude bio trenutak, imati snage da kaže dosta. Poslije dugog razmišljanja, shvatila je da će morati da misli na mene, a ne na sebe, i da će morati da me pusti da odem. I pušta me".

Posljednji pregled je pokazao da se kancer proširio svuda po tijelu i da lijek ne postoji. Ris je prije nekoliko mjeseci sastavio listu želja - volio bi da prije odlaska upozna Džonija Depa, da vidi mamu kako vozi automobil i da u dvorištu sagradi kuću za hobite.

Bonus video: