Podgorička policija pronašla djevojčicu, tinejdžer se sam vratio kući

"Ni u njenom ni u slučaju nestanka dječaka ništa ne ukazje na to da su oni protiv svoje volje napustili porodične domove", saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije
143 pregleda 0 komentar(a)
nestala osoba, Foto: Shutterstock
nestala osoba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.08.2018. 11:39h

I dječak (16) čiji je nestanak prijavila njegova majka R.V. (38) je pronađen.

On se danas vratio kući, a roditelji nisu prijavili policiji njegov povratak, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je pronašla i djevojčicu (14) iz Podgorice čiji je nestanak prijavila njena majka S.M. (42) 11. avgusta.

Djevojčica je izašla da prošeta psa 10. avgusta i nije se vraćala kući, a polcija ju je pronašla isti dan kada je prijavljen njen nestanak, u Baru.

"Ni u njenom ni u slučaju nestanka dječaka ništa ne ukazuje na to da su oni protiv svoje volje napustili porodične domove", saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije.

Ova dva slučaja nisu povezana.

"Saznanja i činjenice koje su utvrđeni u oba slučaja policija, radi zaštite interesa maloljetnika, ne može objaviti. Ono što možemo saopštiti, na osnovu informacija koje su pribavljene, je da za sada nema saznanja niti indicija koje ukazuju na to da su ova maloljetna lica primorana da se udalje od kuće. Bez obzira na to policija i dalje radi na utvrđivanju svih činjenica", saopšteno je iz Uprave policije.

"Policija će, u kontaktima sa nadležnim organima zaduženim za brigu o maloljetnicima i zaštitu njihovog interesa, razmotriti pravni osnov za podnošenje odgovarajućih prijava zbog zanemarivanje djeteta ili drugog krivičnog djela ili prekršaja protiv roditelja ili staratelja u ovakvim situacijama, a posebno kada se udaljenja od kuće istih maloljetnika ponavljaju", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: