Divljanje Zagoričana: KC ipak morao da piše molbu policiji

Često i dolazi do neprijatnih situacija u smislu verbalnih pa čak i fizičkih napada na zdravstvene radnike
96 pregleda 40 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 19.02.2014. 11:53h

Direktor Kliničkog centra Milan Mijović podnio je u ime institucije kojom rukovodi krivičnu prijavu povodom incidenta koji se dogodio u subotu veče u toj zdravstvenoj instituciji kada je grupa huligana maltretirala osoblje i oštetila imovinu bolnice.

“Klinički centar je, nakon pribavljenih izjava zaposlenih iz Urgentnog centra i Službe obezbjeđenja Kliničkog centra, 17. 02. 2014. godine podnio krivičnu prijavu Upravi policije protiv NN lica radi daljeg postupanja i preuzimanja daljih potrebnih mjera”, kazao je direktor Mijović "Vijestima"

Na pitanje “Vijesti” da prokomentariše događaj i buduća postupanja Kliničkog centra na takve i slične događaje u cilju zaštite ljudi i imovine Mijović je rekao da je posao zdravstvenih radnika u svim zdravstvenim ustanovama, a naročito u Urgentnom centru, podrazumijeva brzo i hitno reagovanje i zbrinjavanje pacijenata.

“To često može da bude narušeno nerazumijevanjem, kako pojedinih pacijenata tako i njihove rodbine i prijatelja, zbog čega često i dolazi do neprijatnih situacija u smislu verbalnih pa čak i fizičkih napada na zdravstvene radnike. Jedan od takvih napada desio se dana 15. 02. 2014. godine povodom kog smo podnijeli krivičnu prijavu Upravi policije”, navodi se u odgovoru Mijovića.

Na pitanje kakav je sistem obezbjeđenja Kliničkog centra i da li smatra da je on nedovoljan, Mijović je odgovorio da u Kliničkom centru postoji služba obezbjeđenja čiji je rad i način postupanja uređen Zakonom o zaštiti imovine i lica.

“Služba obezbjeđenja je u ovom slučaju pokazala profesionalizam prilikom obavljanja svog posla”, naveo je on.

Mijović je na pitanje “Vijesti” da li je i kakav protest Klinički centar uputio policiji i da li namjeravaju da traže odgovornost nadležnih zbog ovog nemilog i za građane, pacijente i medicinske radnike uznemiravajućeg događaja, Mijović je kazao:

“Povodom svih slučajeva ovakve vrste KCCG preuzima potrebne mjere u skladu sa svojim nadležnostima”.

Uprava policije saopštila je u nedjelju veče da grupa nasilnika koja sebe naziva zagoričkim klanom nije nasrtala na njene službenike te da protiv siledžija uprava Kliničkog centra, gdje se desio incident nije podnijela krivičnu prijavu.

„Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola, koja je ova lica udaljila iz Urgentnog bloka i postavila policijsku patrolu ispred ove ustanove. Netačno je da su ova lica po dolasku policijskih službenika nasrtala na njih, prijetila im ili ih vrijeđala prilikom preduzimanja njihovih službenih mjera i radnji“, saopšteno je tada iz Uprave policije.

Starješine MUP-a, ovim povodom, su kontaktirale i menadžment Kliničkog centra, sa zahtjevom da podnesu pisanu prijavu. Službenici CB Podgorica su još sinoć sačinili službenu zabilješku o događaju, sa kojom je upoznat Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji i eventualno daljim mjerama i radnjama koje je potrebno preduzeti“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Te večeri iz Kliničkog centra je nezvanično rečeno da će snimci video nadzora jasno pokazati kako su se siledžije ponašale te kakvo je bilo postupanje policije.

„Nakon što smo obavijestili policiju da smo ugroženi od nasilnika, nastavili smo da radimo svoj posao. Ne pada nam na pamet da policiji pišemo molbe da rade ono što im je dužnost. Poziv u pomoć policiji je, valjda, dovoljan“, kazali su tad iz KC.

Klinički centar: Ne pada nam na pamet da molimo policiju da radi svoj posao>>>

Bonus video: