“Boka naša nasušna” za kraj KotorArta

Tema ekologije, održivog razvoja i očuvanja životne sredine provlači se tokom programa u cjelini 17. KotorArt Don Brankovih dana muzike. Niz programa završava se ceremonijom zatvaranja Festivala, performansom koji nije samo osvrt na date probleme, već pokušaj rješavanja tih problema na način svojstven umjetnicima
85 pregleda 0 komentar(a)
KotorArt
KotorArt
Ažurirano: 13.08.2018. 08:07h

Ovogodišnji program Don Brankovih dana muzike, kao i program KotorArta u cijelini zavšava se večeras na kotoskoj Pjaci od Kina, sa početkom u 21 čas programom “Boka naša nasušna”. Koncept zatvaranja je u znaku ekologije, teme koja je bila dio programa Festivala. Pod vođstvom perkusioniste Darka Karlečika nastupiće mladi volonteri iz NVO Naša akcija, kao i članovi organizacionog tima KotorArt Don Brankovih dana muzike koji će umijeće sviranja udaraljki učiti i predstaviti na instrumentima napravljenim od otpada koji su sakupili na akciji čišćenja peraškog priobalja.

“U cijelom procesu pomoći će naša sugrađanka, Ana Nives Radović, slikarka i ekonomistkinja koja će se publici predstaviti performansom i izložbom radova od 105 slika, malih ulja na platnu i instalacija. Prvo će biti urađena jedna, a zatim i druga poruka mozaičkom raspodjelom slika. Takođe, učenici kotorske Gimnazije će od recikliranih materijala napraviti umjetničke instalacije i predstaviti ih na mini-izložbi”, navode organizatori.

Tema ekologije, održivog razvoja i očuvanja životne sredine provlači se tokom programa u cjelini 17. KotorArt Don Brankovih dana muzike. Niz programa završava se ceremonijom zatvaranja Festivala, performansom koji nije samo osvrt na date probleme, već pokušaj rješavanja tih problema na način svojstven umjetnicima.

Bonus video: