Za nedjelju dana presuda da li je Goran Stanković oštećen

Bivši policajac tužio je državu zbog duševnih bolova, koje je kako tvrdi, preživio nakon svjedočenja o prebijanju pokojnog Aleksandra Pejanovića u betonjerci prije pet godina
0 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.02.2014. 13:40h

Sudija Osnovnog suda Danilo Jegdić u ponedjeljak 24. februara donijeće prvostepenu presudu u predmetu po tužbi bivšeg policajca Gorana Stankovića protiv države Crne Gore i Uprave policije.

Bivši policajac tužio je državu i Upravu policije, tražeći da mu isplate 183.500 eura zbog pretrpljenih duševnih bolova, koje je kako tvrdi, preživio nakon svjedočenja o prebijanju i mučenju pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića u podgoričkoj betonjerci prije pet godina.

Viši sud prije nekoliko mjeseci ukinuo je djelimičnu presudu sudije Jegdića, kojom je odbijen tužbeni zahtjev bivšeg policajca Gorana Stankovića. U obrazloženju odluke Višeg suda navedeno je da je Jegdić međupresudu donio uz bitnu povredu odredaba parničnog postupka, tako da mu je predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

Jegdić je 12. jula prošle godine donio međupresudu, kojom je odbio da se tužiocu po osnovu naknade štete isplati navedeni iznos, i to po osnovu naknade materijalne štete na ime izgubljene zarade za period od dvije godine. Odbio je i da mu isplati materijalnu štetu na ime razlike u penziji koju ostvaruje i pune zarade koju bi ostvario kao službenik tuženog od 20. aprila 2012. godine kao dana penzionisanja pa do 2. marta 2022. godine. Takođe je odbijen zahtjev po osnovu naknade nematerijalne štete.

Protiv te presude blagovremeno je izjavljena žalba, koja je rezultirala pozitivnom odlukom Višeg suda, a kojom je data nada Stankoviću.

Bonus video: