ATLETIKA

Dominacija Velike Britanije u štafetama za kraj Evropskog prvenstva

111 pregleda 0 komentar(a)
Anita Vlodarčik, Foto: Beta/AP
Anita Vlodarčik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2019. 00:12h

Muška i ženska štafeta Velike Britanije trijumfovale su večeras za kraj Evropskog prvenstva u Berlinu.

Britanci su bili najbrži rezultatom 37,8 sekundi, ispred štafeta Turske i Holandije, kojima nisu bili dovoljni nacionalni rekordi.

Najbrža je bila i ženska britanska štafeta, rezultatom 41,88 sekundi, što je najbolji rezultat sezone.

Srebrnu medalju osvojile su atletičarke iz Holandije, a bronzanu iz Njemačke.

Švedski atletičar Armand Duplantis osvojio je zlatnu medalju u skoku motkom, rezultatom 6,05 metara, ispred Timura Morgunova i svjetskog rekordera Renoa Lavilenijea.

Najbolji u troskoku bio je Nelson Evora iz Portugala, ispred Aleksisa Kopelja iz Azerbejdžana i Grka Dimitriosa Ciamisa.

Poljakinja Anita Vlodarčik trijumfovala je u bacanju kladiva, rekordom evropskih šampionata od 78,94 metra, ispred Aleksandre Tavernije, koja je oborila francuski rekord, i Joane Fjorodov iz Poljske.

Laura Muir iz Velike Britanije bila je najbrža u trci na 1.500 metara, ispred Sofije Enaui iz Poljske i takodje Britanke Laure Vajgtman.

Njemačka atletičarka Gesa Krauze osvojila je zlatnu medalju na 3.000 metara stipl, ispred Fabijen Šlumf iz Švajcarske i Karoline Grevdal iz Norveške.

Rekord šampionata oboren je u trci na 5.000 metara, u kojoj je rezultatom 14 minuta i 46,12 sekundi trijumfovala Holanđanka Sifan Hasan, ispred britanske atletičarke Eltiš Mekkolgan i Jasemin Džan iz Turske.