Klinički centar: Ne pada nam na pamet da molimo policiju da radi svoj posao

Osoblje Urgentnog bloka, kada su ih policijski službenici ponovo kontakirali, kazalo je da ne želi da podnese prijavu policiji
102 pregleda 64 komentar(a)
polomljeno staklo KCCG, Foto: Vesko Belojević
polomljeno staklo KCCG, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.02.2014. 09:52h

Uprava policije saopštila je da grupa nasilnika koja sebe naziva zagoričkim klanom nije nasrtala na njene službenike te da protiv siledžija uprava Kliničkog centra, gdje se desio incident preksinoć, nije podnijela krivičnu prijavu.

Iz policije su, u reagovanju na tekst "Vijesti" o incidentu kada je više huligana iz Zagoriča terorisalo osoblje i pacijente Urgentnog bloka Kliničkog centra, naveli da su ih KCCG o tome obavijestili preksinoć, oko 20.45 časova.

„Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola, koja je ova lica udaljila iz Urgentnog bloka i postavila policijsku patrolu ispred ove ustanove. Netačno je da su ova lica po dolasku policijskih službenika nasrtala na njih, prijetila im ili ih vrijeđala prilikom preduzimanja njihovih službenih mjera i radnji“, tvrde iz Uprave policije.

Zagorički huligani opet divljaju >>>

Zatražena provjera primjene policijskih ovlašćenja >>>

Prethodno je ta grupa došla u Urgentni blok, kako se navodi, gdje je dovezen njihov prijatelj D.B. koji je neposredno prije toga pokušao samoubistvo iz vatrenog oružja.

Osoblje Urgentnog bloka, kada su ih policijski službenici ponovo kontakirali, kazalo je da ne želi da podnese prijavu policiji, već da će izvještaj o događaju dostaviti upravi Kliničkog centra, kažu iz policije.

„Starješine MUP-a, ovim povodom, su kontaktirale i menadžment Kliničkog centra, sa zahtjevom da podnesu pisanu prijavu. Službenici CB Podgorica su još sinoć sačinili službenu zabilješku o događaju, sa kojom je upoznat Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji i eventualno daljim mjerama i radnjama koje je potrebno preduzeti“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Iz Kliničkog centra sinoć je „Vijestima“ nezvanično rečeno da će snimci video nadzora jasno pokazati kako su se siledžije ponašale te kakvo je bilo postupanje policije.

„Nakon što smo obavijestili policiju da smo ugroženi od nasilnika, nastavili smo da radimo svoj posao. Ne pada nam na pamet da policiji pišemo molbe da rade ono što im je dužnost. Poziv u pomoć policiji je, valjda, dovoljan“, kazali su iz KC.

Bonus video: