Zagorički huligani opet divljaju

Opsada je počela oko 21 sat, petnaestak minuta nakon što je u Urgentni centar dopremljen teško povrijeđeni D.B. sa prostrijelnom ranom glave
239 pregleda 194 komentar(a)
polomljeno staklo KCCG, Foto: Vesko Belojević
polomljeno staklo KCCG, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.02.2014. 15:46h

Urgentni centar sinoć je skoro tri sata bio pod svojevrsnim opsadnim stanjem jer su medicinsko osoblje maltretirali, gurali i vrijeđali mladići među kojima je bilo i članova samozvanog “zagoričog klana”.

Opsada je počela oko 21 sat, petnaestak minuta nakon što je u Urgentni centar dopremljen teško povrijeđeni D.B. sa prostrijelnom ranom glave koju je, prema nezvaničnim saznanjima, sam sebi načinio.On je smješten na odjeljenje intezivne njege i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

U Urgentnom centru “Vijestima” su jutros ispričali da je, dok su ljekari zbrinjavali teško povrijeđenog D.B. , u Urgentni centar bukvalno uletjelo petnaestak momaka. Jedan od njih je grubo uhvatio direktora Urgentnog centra dr Vladimira Dobričanina i gurajući ga pred sobom tražio da ga odvede do svog ranjenog druga.

“Direktora su gurali do glavnog hola Kliničkog centra gdje su ga iz ruku siledžija izvukli portiri, na koje su takođe grubo nasrtali. Nakon toga su, vičući i bahato se ponašajući, nastavili po Kliničkom centru da traže ranjenog prijatelja. Zahtijevali su da budu pušteni u operacionu salu gdje su ljekari pružali pomoć povrijeđenom D. B.”, ispričao je jedan od očevidaca.

Direktor Urgentnog centra dr Vladimir Dobričanin potvrdio je je “Vijestima” da se incident dogodio i kazao da su odmah pozvali policiju.

“U holu Urgentnog centra, gdje se u tom trenutku nalazilo preko petnaest pacijenata, bilo je mučno gledati prizor kako se pacijenti i medicinsko osoblje kriju po ordinacijama od agresivnih posjetilaca”, kazao je Dobričanin, veoma zabrinut za bezbjednost svojih kolega i pacijenata.

Zabrinut za bezbjednost radnika i pacijenata: Dr Dobričanin

Kada je policija stigla mladići, među kojima su prema kazivanju sagovornika “Vijesti” najagresivniji bili Luka Milić i Radoslav Gile Stanišić, nastavili su da se guraju sa policijacima, da im prijete, pljuju i vrijeđaju. Jedan od huligana je, ispričali su, drškom od pištolja ili pesnicom polomio staklo na glavnim vratima najveće medicinske ustanove u državi.

Sagovornici “Vijesti” ispričali su da su policajcima brzo u pomoć pritekle kolege iz Interventnog voda koji su prekinuli tuču, ali da niko od huligana nije uhapšen niti pozvan na informativni razgovor.

“Vijestima” je jutros nezvanično iz policije rečeno da niko nije priveden, jer niko protiv zagoričana nije podnio prijavu. U Urgentnom centru, međutim, kažu da su oni pozvali policiju da ih zaštiti i da je to prijava, a da im se niko iz policije i tužilaštva nije obratio ni sinoć ni danas i tražio od njih izjave o incidentu niti ih je bilo šta ko o tome pitao.

To je potvrdio i direktor Dobričani: “Policija od nas nije tražila nikavu izjavu ni sinoć , ni danas”.

“Dok su medicinski radnici Urgentnog centra u strahu skoro tri sata zbrinjavali pacijente kojima je bila potrebna hitna medicinska pomoć, strjepeći da se agresivni mladići ponovi ne pojave na njihova vrata i naprave haos, pripadnici Interventnog voda stajali su mirno nekoliko metara od huligana ispred Kliničkog centra i čekali da se oni raziđu”, ispričao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Četvorica od njih, Vidoje Stanišić, Nikola i Nebojša Marković i Bojan Perović, u zatvoru su jer im se sudi zbog kompjuterske prevare

"Drugim riječima, policija im ne može ništa", kazao je sagovornik iz policije.

Ta bahata grupa za sobom ima niz krivičnih djela kao što su nasilničko ponašanje, nanošenje tjelesnih povreda, držanje oružja i ekspolozivnih materija i pokušaj ubistva. Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" bave se reketom, iznudom, raznim prevarama, zastrašivanjima, a neki od njih i trgovinom droge. Prema saznanjima "Vijesti" iz policije posjeduju i velike količine ilegalnog naoružanja.

Luka Milić i Radoslav Gile Stanišić

Četvorica od njih, Vidoje Stanišić, Nikola i Nebojša Marković i Bojan Perović, u zatvoru su jer im se sudi zbog kompjuterske prevare.

Najveći revolt građana Podgorice izazvalo je njihovo puštanje da se brane sa slobode nakon što su 2012. godine napravili haos na bazenu sportskog centra kada su tukli zaposlene i posjetioca kupališta izudarali pištolje po glavi. Jedan od pretučenih je na suđenju ispričao da su prijetili posjetiocima bazena pištoljem. Iz tužilaštva su neodređivanje pritvora tada pravdali zakonom koji za ta krivična djela predviđa skraćeni postupak, bez zadržavanja. Incident na bazenu dogodio se jer nijesu htjeli da plate ulaz na bazen.

Do 16 sati danas niko iz policije nije tražio nikavu izjavu povodom ovog događaja od zaposlenih u Urgentnom centru . Iz policije je “Vijestima” nezvanično rečeno oko 15 sati da niko od siledžija nije procesuiran.

Bonus video: