Milačiću određen 48-časovni pritvor

Milačić je na protestu stao u zaštitu sina, novinara Marka Milačića, koji je grubo priveden sa grupom mirnih demonstranata
269 pregleda 0 komentar(a)
Protest, Marko Milačić, Boban Batrićević, Hapšenje, Foto: Luka Zeković
Protest, Marko Milačić, Boban Batrićević, Hapšenje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2014. 00:58h

Novinaru Dragoslavu Dući Milačiću tužilaštvo je odredilo 48-časovni pritvor nakon što je uhapšen na protestima u Podgorici.

Milačić je na protestu stao u zaštitu sina, novinara Marka Milačića, koji je grubo priveden sa grupom mirnih demonstranata.

Starijem Milačiću je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a nije poznato je li tužilaštvo imalo istu procjenu i za njegovog sina i ostale uhapšenje.

Policija je grupu od desetak građana zadržala čitav dan u pritvoru. Oni su uhapšeni jer su nakon smirivanja tenzija na protestu mirno sjedjeli na pješačkom prelazu ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova.

Policija je novinara Marka Milačića, portparola Foruma 2010 Bobana Batrićevića i ostale uhapšene nakon pet sati zadržavanja u Centru za bezbjednost optužila za krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljenje.

Oni su večeras saslušavani u Osnovnom tužilaštvu.

Uprkos tome što su ih tokom protesta uhapsili uz upotrebu sile, inspektori su uhapšene obavijestili da su ih posljednjih pet sati u prostorijama CB zadržali "u svojstvu građana", te da su lišeni slobode od 19:45 iako su privedeni nešto nakon 14 časova.

Policija je danas uhapsila 20 osoba koje su, kako je saopšteno, izazvale nerede na protestu u Podgorici.

Jedan od uhapšenih zatražio je da ga policjia odvede u Hitnu pomoć zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, koji se ogledaju u otežanom disanju.

Mladić (24) koji nije htio da mu se pominje ime tvrdi i da je prilikom hapšenja upozoravao policajce da mora da pije ljekove ujutro i uveče i da ima wozbiljnih zdravstvenih problema ali da to oni nijesu htjeli da čuju i da su se grubo odnosili, iako nije učestvovao u izgredima koji su se dogodili tokom protesta.

Tokom protesta povrijeđeno je devet policijskih službenika.

Bonus video: