Braća Ćulafić hladnokrvno likvidirana, uhapšen Mašan Čogurić

Dvostruko ubistvo dogodilo se u lokalu "Moskva", u podgoričkom naselju Stari aerodrom
2299 pregleda 174 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2014. 07:55h

Braća Davorin (31) i Danijel Ćulafić (24) iz Berana ubijena su juče oko 14.15 časova u kafiću "Moskva", u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Zbog sumnje da je počinio dvostruko ubistvo, policija je sinoć uhapsila Podgoričanina Mašana Čogurića (22).

Jedan od metaka koje je Čogurić ispalio pucajući u braću Ćulafić, lakše je povrijedio trudnicu Ernanu Bećović (23) iz Podgorice, koja je u lokalu boravila kao gost. Njoj je metak okrznuo nadlakticu.

Danijel Ćulafić, kojem je Čogurić pucao u glavu, na mjestu je ostao mrtav, a njegov stariji brat, teško ranjen, uspio je da izađe ispred kafića, gdje se sručio na trotoar.

Stanarka zgrade u kojoj je kafić "Moskva", a koja je naišla upravo kada je Davorin pao na tlo, ispričala je da je mladić davao znake života, ali da nijesu smjeli da ga pomjeraju dok ne dođe policija.

Inspektori koji su na mjesto zločina stigli nekoliko minuta nakon pucnjave, zatekli su Davorina kako leži u lokvi krvi, sa prostrelnim ranama u predjelu grudi.

TV Vijesti, Svetalana Đokić

Nakon što su ga ubacili u automobil i krenuli ka Urgentnom bloku, Davorin je počeo gubiti svijest. U bolnicu je primljen bez svijesti, a napori ljekara da spasu njegov život, bili su uzaludni.

Dr Vladimir Dobričanin kazao je da su ljekari pokušali reanimaciju odmah nakon što je Davorin Ćulafić primljen, ali je on uprkos tome, zbog teških povreda podlegao nakon dvadesetak minuta.

Mašan Čogurić

Već u prvim minutima ubistva policija je imala informacije o počiniocu. Inspektori su kompletan sastav podgoričke policije podigli na noge i organizovali potjeru za Čogurićem i Podgoričaninom Edinom Kolašincem, koji je bio sa njim u trenutku ubistva.

Kolašinac je ubrzo uhapšen u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Nakon privođenja u podgorički Centar bezbjednosti, on je pred inspektorima ispričao da nije znao da njegov prijatelj Čogurić ima pištolj.

O motivu dvostrukog ubistva i tome što je prethodilo zločinu, nije bilo moguće dobiti zvanične informacije.

Okupljeni ispred kafića "Moskva" su imali više verzija o ubistvu.

Davorin Ćulafić

Prema jednoj, sva četiri mladića, kao i desetak drugih gostiju, sjedjeli su u kafiću. Navodno, zbog sukoba koji su Čogurić i braća Ćulafić imali ranije, došlo je do rasprave između njih, a zatim i tuče.

Navodno, jedan od braće izvadio je metalni boks, nakon čega je Čogurić izvadio pištolj i hladnokrvno zapucao u njih. Druga verzija govori da se tragedija u podgoričkom kafiću dogodila nakon kraće svađe između starijeg Ćulafića i Čogurića.

Prema toj verziji njih dvojica su se posvađali, a potom je Davorin ošamario Čogurića, koji je u kafiću sjedio sa Kolašincem.

Sagovornik „Vijesti” ispričao je da su Kolašinac i Čogurić izašli iz kafića, a da je tada Ćulafić pozvao svog brata Danijela da dođe do "Moskve" saopštivši mu da ima nekih problema.

Danijel Ćulafić

Navodno, mlađi Ćulafić je oko 14.15 časova ušao u kafić, a za njim je stigao Čogurić i zapucao u obojicu braće. Ubica je nakon toga istrčao iz kafića i pobjegao automobilom koji je bio parkiran preko puta „Moskve”.

Ubijena braća Ćulafić rodom su iz Berana, a već više godina žive sa majkom u Podgorici. Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti”, stariji Ćulafić od ranije je poznat policiji, dok je njegov sedam godina mlađi brat, vodio primjeren život.

Zbog čega je zaista došlo do tragedije - da li se motiv krije u neraščišćenim računima, ali i kako se sve odigralo, pokazaće policijska istraga.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da će se tragovi i predmeti koji su izuzeti tokom uviđaja vještačiti u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Čogurić je uhapšen oko 21 sat u podgoričkom naselju Zlatica, gdje se, prema informacijama „Vijesti” iz policije skrivao.

Iz Uprave policije saopšteno je da će on danas biti saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Tragedija u podgoričkom kafiću dogodila se na godišnjicu slične tragedije u Baru kada su ubijeni braća Ljubomir i Dejana Gojačanin.

Galerija