Milivojević i Ćaćić najbolji u 2013. godini

Oboje su prošle sezone uzeli duple krune na domaćoj sceni sa Lukom Bar i Budvanskom rivijerom, a Ćaćić je pružao izvanredne partije u Ligi šampiona i sa reprezentacijom
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 11:14h

Reprezentativci, tehničarka Luke Bar Evgenija Milivojević i primač servisa Budvanske rivijere Vojin Ćaćić (trenutno na pozajmici u francuskom Renu), najbolji su odbojkašica i odbojkaš Crne Gore u 2013. godini, odlučilo je Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Oboje su prošle sezone uzeli duple krune na domaćoj sceni sa Lukom Bar i Budvanskom rivijerom, a Ćaćić, koji je najbolji bio i u 2012. godini, pružao je standardno dobre partije u Ligi šampiona i u dresu reprezentacije u Evropskoj ligi.

Interesantno, priznanje Evgeniji nije prvo za porodicu Milivojević, pošto je njega sestra Natalija, koja igra na poziciji libera (prošle godine je doživjela tešku povredu koljena, i još se nije vratila na teren), proglašena za najbolju odbojkašicu za sezonu 2008/2009.

Priznanje Evgeniji Milivojević je 13. koje je dobila neka odbojkašica Luke Bar od 1997. godine kada je ustanovljen ovaj izbor. Sa druge strane, Ćaćić je Budvanskoj rivijeri donio 11. priznanje.

Najviše priznanja kod dama ima Ilona Marljukić, koja je najbolja bila tri uzastopne godine (1998, 1999, 2000). U muškoj konkurenciji, osim Ćaćića, po dva puta su za najboljeg u Crnoj Gori birani Igor Vušurović, Milan Marković i Miloš Ćulafić.

Priznanja najboljima u 2013. godini biće, tradicionalno, uručena na finalnim turnirima Kupa Crne Gore.

Galerija