Potpisani ugovori: Za sufinansiranje kulturnih projekata 670.720 eura

Od 300 prijava, za sufinansiranje izabrano je 139, i to u devet oblasti
0 komentar(a)
Ministarstvo kulture, Foto: Vlada Crne Gore
Ministarstvo kulture, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2014. 17:30h

Ugovori o sufinansiranju programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini, za koje je izdvojeno 670.720 eura, potpisani su danas u Ministarstvu kulture na Cetinju.

Od 300 prijava, za sufinansiranje izabrano je 139, i to u devet oblasti, a za njih je izdvojeno 670.720 eura, odnosno pola ukupnog budžeta Ministarstva kulture.

“To nije mala podrška i zato vas pozivam da zajedno pratimo te projekte i da ih dovedemo do kraja kako bi slavili njihove uspjehe. Gotovo da nema projekta iz oblasti kulture koji se realizuju i koji Crnu Goru predstavljaju na međunarodnoj sceni, a da ga nijesmo podržali”, istakao je resorni ministar Branislav Mićunović.

Iz oblasti likovne umjetnosti podržano je 11 projekata, dok je u oblasti književnosti, književnog prevođenja, te časopisa za kulturu i umjetnost podršku dobilo 36 projekata.

10 projekata izabrano je iz muzike i muzičko scenske djelatnosti, a iz oblasti pozorišne produkcije odobrena su svega dva projekta.

Što se filmskog stvaralaštva tiče, ove godine opredijeljena su sredstva za podršku osam novih filmova, pri čemu će posebna pažnja biti posvećena dugometražnim filmovima.

Bonus video: