Mediji: Šumaher prebrodio upalu pluća

Mihel Šumaher, koji je u indukovanoj komi pošto je pretrpio teške povrede glave u nesreći na skijanju, prebrodio je upalu pluća, prenio je Bild
73 pregleda 0 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2014. 14:49h

Sedmostruki svjetski šampion Formule jedan, Njemac Mihel Šumaher, koji je u indukovanoj komi pošto je pretrpio teške povrede glave u nesreći na skijanju, prebrodio je upalu pluća, prenio je danas njemački list Bild.

Bild je prije dva dana naveo da je Šumaher prošle nedjelje dobio upalu pluća, ali je menadžerka njemačkog vozača Sabine Kem to negirala.

"Šumi je dobio borbu protiv upale pluća", naveo je u današnjem izdanju Bild.

Šumaher se nalazi na intenzivnoj njezi Univerzitetske bolnice u Grenoblu od 29. decembra, kada je u francuskom skijalištu Meribel pao tokom skijanja i teško povrijedio glavu.

On je u dva navrata operisan i uveden je u indukovanu komu. Njegovo stanje je stabilizovano poslije operacije, pošto je prvobitno ocijenjeno kao kritično.

Lekari ga od 30. januara postepeno bude iz kome, tako što mu smanjuju količinu sedativa.

Stručnjaci su naveli da će najvjerovatnije proći mjeseci prije nego što budu moguće precizne prognoze Šumaherovog stanja, a ne isključuju ni trajno oštećenje mozga.

Šumaher je tokom karijere pobijedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli 1 povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

Bonus video: