Novi roman Stivena Kinga izlazi u novembru

Pisac je najavio da je riječ o djelu u kojem se prepliću sudbine mladića i njegovog susjeda sveštenika i njihovih "demona" sa kojima se obojica moraju suočiti
1 komentar(a)
Stiven King, Foto: Shutterstock
Stiven King, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2014. 13:40h

Novi roman američkoga pisca Stivena Kinga "Revival" biće objavljen 11. novembra, a u njemu se majstor horora bavi bogom, đavolom i demonima.

Pisac je roman najavio na službenoj veb stranici navodeći da je riječ o djelu u kojem se prepliću sudbine mladića i njegovog susjeda sveštenika i njihovih "demona" sa kojima se obojica moraju suočiti.

"Prije pola vijeka u gradiću u Novoj Engleskoj dječak se igrao sa figuricama vojnika kada je na njega pala sjenka. Džejmi Morton podigne glavu i ugleda novog sveštenika. Čarls Džejkobs, i njegova prekrasna žena, iz korijena će promijeniti lokalnu crkvu...", stoji u najavi romana na Kingovoj stranici.

Kada tragedija pogodi sveštenikovu porodicu, harizmatični sveštenik odriče se Boga i odlazi prognan iz grada.

Sa druge strane, dječak odrasta progonjen vlastitim demonima, napušta dom da bi 20-ak godina kasnije ponovno sreo Čarlsa Džejkobsa. Dvojica muškaraca sklapaju savez koji ni sam đavo ne bi smislio, a Džejmi otkriva da riječ "revival" (oživljavanje) skriva mnoga značenja.

Roman bi trebao da bude objavljen istog datuma u Velikoj Britaniji i SAD-u, a autor je za 3. jun već najavio novi kriminalistički roman "Mr. Mercedes".

King je do sada napisao više od 50 romana po kojima je snimljeno 10-ak filmova, među kojima su "Isijavanje", "Groblje kućnih ljubimaca", "Mizeri", "Zelena milja"...

Njegove knjige su prodane u više od 350 miliona primjeraka u svijetu.

Bonus video: