Švajcarkinja De Silvestro na testovima u Zauberu

"Ona je veoma talentovana i odlučili smo da u našoj ekipi bude 'prododat vozač'. Podržavaćemo je u njenom putu do vrha takmičenja u motosportu", rekla je direktorka Zaubera
0 komentar(a)
Zauber, Foto: Beta AP
Zauber, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.02.2014. 14:29h

Švajcarkinja Simona de Silvestro obavljaće ove godine testove u Zauberu, kako bi se pripremila za takmičenje u Formuli 1 sljedeće godine, saopštila je danas ta ekipa.

"Simonin cilj je da 2015. godine vozi trke Formule 1. Ona je veoma talentovana i odlučili smo da u našoj ekipi bude 'prododat vozač'. Podržavaćemo je u njenom putu do vrha takmičenja u motosportu", rekla je direktorka Zaubera Moniša Kaltenborn.

Švajcarkinja je posljednje četiri godine vozila u Indikaru, a u oktobru je ostvarila najbolji plasman, drugo mjesto na trci u Hjustonu. To je bio prvi plasman na podijum jedne žene u drumskoj trci u Indikaru.

De Silvestro (25) će ove godine obavljati testove, na treninzima će voziti u simulatoru, kako bi se psihički i fizički pripremila za takmičenje u Formuli jedan.

Zauber je naveo u saopštenju da će joj pomoći da dobije super licencu Formule jedan i da se što bolje pripremi za takmičenje 2015. godine.

"Ovo je veliki korak ka ostvarivanju mog životnog sna i srećna sam što imam priliku da ga načinim u ovom velikom timu. Zauber je jedini švajcarski tim u Formuli 1, zbog čega je ova stvar uzbudljivija", rekla je De Silvestrova.

De Silvestro se sa 18 godina preselila u SAD kako bi se 2006. godine takmičila u Formuli BMW američke serije. Ona je 2010. godine osvojila Indijanapolis 500 nagradu za početnika godine.

Bonus video: